Can Atalay için iki günde on bin imza

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları, "change.org" üzerinden Gezi tutuklusu milletvekili Can Atalay için imza kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi tutuklusu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesi için meslektaşları imza kampanyası başlattı.

'Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları’nın “Can Meclis’e Gelsin” başlıklı imza metnine iki günde 10 bini aşkın imza toplandı. 

Atalay’ın meslektaşları, "Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları" adıyla “change.org” üzerinden tahliye talebiyle bir imza kampanyası başlattı.

“Can Meclis’e Gelsin” başlıklı imza metninde; “14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen seçimlerde Hatay Milletvekili olmaya hak kazanan yol arkadaşımız, avukatımız, meslektaşımız Av. Can Atalay; Anayasa’nın 83. Maddesi ile Anayasa Mahkemesi'nin emsal kararlarına aykırı ve keyfi biçimde tahliye edilmemektedir. Av. Can Atalay’ın siyasi haklarını ihlal eden, seçmenlerin iradesini çiğneyen bu hukuksuz ve keyfi uygulamaların bir an önce terk edilmesini, Can’ımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, kürsüdeki yerine kavuşmasını, derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler CAN ATALAY İMZA AVUKAT