'Can Atalay'a Özgürlük' eyleminde hukukçulara polis engeli

TİP milletvekili Can Atalay için Türkiye'nin dört bir yanında hukukçular adliye önüne gitti. Atalay için adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen hukukçular polis tarafından engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay’dan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay’ın halen cezaevinden tahliye edilmemesine yönelik tepkiler sürüyor. Hukukçular 7 ilde Can Atalay için eşzamanlı eylem düzenledi.

Atalay için Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen hukukçular kalkanlarla engellendi. Çok sayıda çevik kuvvet ve özel güvenlik hukukçuların konuşmasına izin vermedi.

Türkiye İşçi Partisi sosyal medya hesabından ise, "Ankara Adliyesi’nde Hatay Milletvekilimiz Av. Can Atalay’ın serbest kalması için basın açıklaması düzenleyen avukatlara ve hukuk meslek örgütlerine polis ve özel güvenlik saldırdı. #CanAtalayaÖzgürlük için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz!" açıklaması yapıldı.

Milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. döneminde görev alacak isimler Genel Kurul'da yemin ederek görevine başlarken, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ise cezaevinden tahliye edilmedi ve görevine başlayamayan tek milletvekili oldu. (HABER MERKEZİ)