4 ilde karantina kararları

Çanakkale'de 4 köy, Kastamonu'da 3 köy, Manisa'da 1 mahalle ve Adıyaman'da 99 ev, korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünde (Covid-19) vaka artışı devam ediyor. Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı 3 köyde Covid-19 tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Yenice Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Hacılar, Yeniköy ve Yağdıran köylerinin 14 gün süreyle karantinada kalacağı ifade edildi. 

Açıklamada, salgın nedeniyle hastalığın bulaşma riskini arttıracağı değerlendirilen düğün salonu, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, toplu olarak her türlü kültürel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı tesislerin faaliyetlerinin 3 köyde durdurulmasına, ayrıca toplu ibadetlerin de 14 gün süreyle ertelenmesine karar verildiği belirtildi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde Dondurma Köyü de birden fazla vaka tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

KASTAMONU'DA 3 KÖY KARANTİNADA

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Kayaelması Köyü Merkez ve Terzi Mahallesi ile Sökü Köyü'nde karantina uygulanacak. İnebolu Kaymakamlığı karantina kararının 14 gün geçerli olacağını duyurdu.

Pınarbaşı ilçesinde de bir köy için karantina kararı alındı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Pınarbaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 26.10.2020 tarihinden itibaren ikinci bir Karara kadar ilçemiz Yamanlar Köyü karantina altına alınmıştır. Vatandaşlarımızın kendi sağlıkları için karantina süresince belirlenen kurallara uyması önemle rica olunur" denildi. 

Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Gördes ilçesine bağlı Deliçoban Mahallesi 14 gün süreyle karantinada tutulacak. 

Malatya'nın Darende ilçesindeki Uzunhasan Mahallesi'nde yeni Covid-19 vakaları tespit edildi. Mahalle, vakalar nedeniyle 27 Ekim saat 21.00'den itibaren 14 gün süreyle karantinaya alındı. 

Adıyaman Valiliği de kent merkezindeki 99 evde 14 süreyle karantina uygulanacağını açıkladı. (HABER MERKEZİ)