Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde deprem

Çanakkale'de AFAD verilerine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, İzmir, Balıkesir ve İstanbul'da da hissedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Ezine ilçesinde saat 17.39'da AFAD'a göre 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı yerin 10,23 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 4.9 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

Kandilli derinliğin 12,9 kilometre olarak ölçüldüğünü kaydetti.

Sarsıntı, İzmir, Balıkesir ve İstanbul'da da hissedildi. 


VALİDEN AÇIKLAMA: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ezine merkezli 4,7 şiddetindeki deprem nedeniyle şu ana kadar intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada olup, tarama faaliyetleri devam etmektedir. Çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA: TÜM İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ”AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur” ifadelerinin kullandı.

112 Acil Çağrı merkezine gelen tüm ihbarların değerlendirildiğini ve gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Yerlikaya’nın x sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şu şekilde:

“Çanakkale Ezine’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler çanakkale deprem