Çanakkale'de Kürt düğününe saldırı: Kaymakam ve belediye başkanı aile ile görüştü

Çanakkale'de 20 yıldır yaşayan Kürt ailenin düğününe ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Aile ile görüşen Çan Kaymakamı ile CHP'li Çan Belediye Başkanı, saldırganların özür dileyeceklerini iletti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Çanakkale’nin Çan ilçesinde 20 yıldır yaşayan Ağrılı Eskin ailesinin düğününe 26 Ekim’de ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Çanspor'un "Kıpkırmızı 17. Alay" isimli taraftar grubunun bazı üyeleri  Kürtçe şarkıları bahane ederek düğün salonunun şalterlerini indirdi. WhatsApp'tan organize olan grup daha sonra düğünden çıkanlara saldırdı. Aile ile görüşen Çan Kaymakamı Emre Nebioğlu ile CHP'li Çan Belediye Başkanı Harun Arslan saldırganların özür dileyeceklerini iletti.

Kürtçe şarkıları bahane eden bir grup önce Ağrılı Eskin ailesinin düğününü taciz etti, elektrik şalterini indirdi. Düğün sırasında artan tacizlerin ardından Ağrılı aile, düğünü bir saat erken bitirmek zorunda kaldı. Düğüne gelen davetliler düğünden ayrılırken, Harun Eskin'in yeğeni ırkçı saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan gence ait telefon ve para gasp edildi. 

'BİZİ BARIŞTIRMAK İSTİYORLAR'

Harun Eskin, yaşananları Gazete Duvar'a anlattı: "Saldırıların ardından bugün Kaymakam ve CHP’li Çan Belediyesi Başkanı Harun Arslan bizi aradı. Saldırganların özür dileyeceğini, bizi barıştırmak istediğini söyledi. Kaymamak Emre Nebioğlu bizi ziyaret etti. Irkçı saldırıyı kınadı. Elinden geleni yapacağını, takipçisi olacağını söyledi. Saldırıyı kimler tarafından yapıldığını ortaya çıkaracaklarını söyledi. Biz, kendilerine, ‘Sosyal medyada bize nasıl saldırdılarsa, aynı şekilde sosyal medya üzerinden de özürlerini yazsınlar. Bu saldırganlar, 116 kişiyi etiketleyerek bize hakaret ettiler. Yine 116 kişiyi etiketleyip özür dileyecekler. Yoksa barışmayacağız’ dedik. Barışsak dahi hukuk önünde hesabını sormaya devam edeceğiz."

'SALDIRGANLARI TANIYORUM'

Saldırganları tanıdığını belirten Eskin, "Bunlar tanıdığımız insanlar. 20 yıldır burada yaşıyoruz. Esnaflık yapıyoruz. Daha önce böyle bir durum yaşamamıştık. Dün neden böyle olduğunu anlamadık. Gece amcamların evinin önünden geçerken de taş ve şişe atıp kaçtılar. Bunların hepsinin hesabını soracağız" dedi.

'HUKUK ÖNÜNDE HESABINI SORACAĞIZ'

DEM Parti Çanakkale İl Eş Başkanı Hamit Kılıç ise şunları söyledi: "Dün gece bir kişi düğüne gelerek burası Türkiye Cumhuriyeti, burada Kürtçe düğün yapamazsınız diyerek düğünü provake etmeye çalıştı. Düğün dağıldıktan sonra düğün sahiplerine saldırıyorlar. Çan Belediye Başkanı aradı, konuyla ilgisi olmadığını, il dışında olduğunu söyledi. Madem öyle, kendisi ismini kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunsun. Biz de takipçisi olalım. Gece bir kez daha gelip düğün sahiplerinin camlarına taş atıyorlar. Hukuk önünde hesabını soracağız"