Çanakkale ve Tekirdağ'da eğitime kar engeli

Çanakkale'de kar yağışı nedeniyle yarın taşımalı eğitime ara verileceği açıklandı. Tekirdağ'da da bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale Valiliği, olumsuz hava koşulları ve beklenen buzlanma sebebiyle 11 Ocak Perşembe il genelinde taşımalı eğitime ara verileceğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "İl genelinde köy okullarımızda da (bu okullarda görev yapan öğretmenlerimizin birçoğu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için) eğitim ve öğretime 1 gün ara verilecektir" ifadesine yer verildi.

Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararının, oluşan şartlara göre ilçe bazında kaymakamlıklarca değerlendirilerek alınacağı, bu kararların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Ayrıca, aynı gün il genelinde hamile ya da engelli personel idari izinli sayılacak.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde tüm okullar tatil edildi. Şarköy ve Malkara ilçesinde ise taşımalı eğitime ara verildi. 

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle Süleymanpaşa ilçemizdeki resmî ve özel tüm okullarımızda ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimizde 11 Ocak 2024 Perşembe günü (yarın) 1 gün süre ile; Şarköy ve Malkara ilçelerimizde 11 Ocak 2024 Perşembe günü (yarın) taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için 1 gün süre ile eğitim-öğretime ara verilmiştir. Ayrıca Süleymanpaşa ilçemizdeki engelli ve hamile kamu personeli aynı gün 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" denildi. (HABER MERKEZİ)