Canan Kaftancıoğlu'ndan Soylu'ya 'koruma' yanıtı: Yalancı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li Canan Kaftancıoğlu'na yönelik tehdit olmadığı gerekçesiyle korumasını iptal ettiğini söyledi. Kaftancıoğlu "Yalancı" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı programda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun koruma polisini, tehdit olmadığı gerekçesiyle geri çektiğini söyledi. Canan Kaftancıoğlu Twitter'dan "Yalancı! Madem tehdit yoktu (kendisinden daha büyük tehdit yok bu arada) öncesinde ne diye yakın ardından özel koruma statüsüne alınmışım? Sonrasında ise cevap hakkımı kullandırırlarsa yayında söyleyeceğim" dedi. 

Soylu'nun Kaftancıoğlu'yla ilgili ifadeleri şöyleydi: 

"CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarını aldık, tehdit yoktu. Tehdit olmayan birisine, bu konuda herhangi bir rapor yok, korumanız olması gerekir mi? Dedim kaldırın kardeşim. Burada bunu takip eden, bu konuda hedef gösterildiği zaman konuya müdahale eden devletin kurumları var. Korumasını aldım, 15 gün sonra DHKP-C tehdit etti Kaftancıoğlu'nu. Niye tehdit etsin? Bir sektör oluşmuş diyorum." 

Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına "Suç örgütleri ile tuttuğu işler ortalığa dökülen devletin utanç vesikası içinde bulunduğu kirliliği başkalarına yapıştırmaya çalışmakta" diye yanıt verdi. Kaftancıoğlu şu mesajları attı:

- Yayını izlemiyordum şimdi farkettim yayına bağlamıyorsunuz bari şu cümlemi okuyun. Benim adım Canan Kaftancıoğlu, adım Süleyman Soylu değil ki onun gibi terör örgütleriyle iş tutayım! Herkesi kendisi gibi sanıyor alçak!

- Yalancı! Madem tehdit yoktu (kendisinden daha büyük tehdit yok bu arada) öncesinde ne diye yakın ardından özel koruma statüsüne alınmışım? Sonrasında ise cevap hakkımı kullandırırlarsa yayında söyleyeceğim. (HABER MERKEZİ)