Çankaya’da Avrupa Miras Günleri başlıyor

Çankaya Belediyesi, bu yıl 41'incinsi düzenlenen ve ‘Ankara Sevdalısı Olacaksınız’ temasıyla hazırlanan Avrupa Miras Günleri etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Belediyesi, 41. Avrupa Miras Günleri çerçevesinde ve Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı'nın (EUNIC) öncülüğüyle Başkent Ankara'nın tüm kültürel paydaşlarını bir araya getiriyor. 'Ankara Sevdalısı Olacaksınız' temasıyla hazırlanan etkinlikler, 21 ve 22 Eylül günlerinde düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında 8 müze, 5 rota, 5 sergi, 3 konser, 8 Avrupa Büyükelçiliği'ni de kapsayan 34 mekan uzman rehberlerin eşliğinde gezilebilecek.

Institut Français Türkiye'nin Ankara Şubesi tarafından koordinasyonu yapılan etkinlikte bu yıl Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa, Macaristan, Hollanda, Polonya ve İsviçre büyükelçilikleri ziyarete açılacak. Etkinliğe katılanlar tarihi binaları rehberler eşliğinde gezerken, Macaristan Büyükelçiliği'nde düzenlenecek konsere de katılabilecek. Etkinlik kapsamında ayrıca Resim ve Heykel, Erimtan, Evliyagil, Cin Ali, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi ve Olgunlaşma Enstitüsü de ziyaret edilebilecek.

Etkinliğin rotası içinde bu yıl Çankaya Belediyesi Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi de yer alacak.