CarrefourSA'da atılan işçiler için arkadaşları iş bıraktı

CarrefourSA'nın deposunda sendikal faaliyet yürüten 4 işçiyi taşeron şirket dün akşam işten çıkardı. Bu sabah Esenyurt depo önünde toplanan işçiler, iş çıkışlarını iptal ettirdi.

İşçiler, işten çıkarmalar üzerine depo önünde bir araya gelerek iş başı yapmadı.
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı
DUVAR - CarrefourSA'nın Esenyurt deposunda 4 işçi, "işçileri kışkırttığı" bahanesiyle işten çıkarıldı. Depo içerisindeki sendikalaşma faaliyetinin iş çıkışıyla sonuçlanmasına bu sabah yüzlerce işçi, iş başı yapmayarak tepki gösterdi. Yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından, işten çıkarma iptal edildi.

İŞÇİLER İŞ BAŞI YAPMADI

Tazminat ödemesini kabul etmeyen işçiler ve DGD-SEN temsilcileri, bu sabah depo önünde iş başı yapmak için toplandı. Depoda çalışan yüzlerce işçi dayanışma göstermek için iş başı yapmayı reddetti. Üç saat süren eylemin ardından taşeron şirketin yetkilileri, depoya gelerek işten çıkarmaların iptal edildiğini söyledi.

'KORKULARI İŞÇİLERİN YAN YANA GELMESİ'

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar depo önünde yaptığı konuşmada, "Sırf işçiler örgütlenmesin diye sizi farklı iş kollarında gösteriyorlar. Paraları, devletleri, yasaları, hakimleri her şeyleri var bunların. Fakat buradaki birlik her şeylerini yerle bir ediyor. Korkuları, burada yan yana gelmeniz, birbirinize sahip çıkmanızdır. Bütün kaygıları bu. Bu korkunun üzerine gitmek dışında başka seçeneğimiz yok" dedi. Acar, "Aksi durumda bugün dört işçi atılır, yarın başka işçiler atılır, bu böyle devam eder" dedi.