Çarşaflı kadınlara 'siz gericisiniz' diyen kişiye hapis cezası

İstanbul'da çarşaflı kadınlara "Bu ülkede kara çarşaf yasak, siz gericisiniz, pis Araplar" diyen kadına 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde çarşaflı iki kadına yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle yargılanan Emel Cansever'e "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

AA'nın aktardığına göre, İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Emel Cansever avukatıyla katıldı. Savcı duruşmada esasa ilişkin mütalaasında, sanığın müşteki ve mağdurlara "Bu ülkede kara çarşaf yasak, siz gericisiniz, gidin namaz vakti namazınızı kılın pis Araplar" dediğini ve bu sözlerin "kin ve nefrete tahrik amacını destekler mahiyette" olduğunu belirtti. Sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan cezalandırılmasını talep eden cumhuriyet savcısı, "hakaret" suçundan ise beraatini istedi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Son savunması sorulan sanık Emel Cansever, "Başıma bunu getirdiğim için çok pişmanım. Hiçbir şekilde aşağılama kastım yoktu. Beraatimi talep ederim." dedi. Mahkeme, sanığı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4 ay 15 gün hapisle cezalandırdı. Cansever'in yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluştuğundan hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkeme, Cansever'in sözlerinin "kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide eder boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı" niteliğinde olduğuna hükmetti ve "hakaret" suçundan beraat kararı verdi.

Ne olmuştu?

Müştekiler Ö.B. ve S.B., 13 Mart'ta İstiklal Caddesi'nde gezerken sanık Emel Cansever tarafından bir süre takip edildikleri belirtmişti. Sanığın kendilerine "Türk müsünüz, Arap mısınız? Bu ülkede kara çarşaf yasak, sizi burada kabul etmiyoruz, siz gericisiniz, ben Atatürk'ün son nesliyim, gidin namaz vakti namazınızı kılın, pis Araplar" dediğini iddia eden müştekiler suç duyurusunda bulunmuştu.

İddianamede, sanık Emel Cansever'in, "birden çok kez alenen hakaret" suçundan 4 ay 22 günden 3 yıl 6 aya ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar olmak üzere 1 yıl 4 ay 22 günden 6 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. (HABER MERKEZİ)