Çavuşoğlu: Lavrov 8 Haziran'da Türkiye'ye geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un Karedeniz'de buğday ihracatı krizini de kapsayan bir güvenlik koridorunun açılması konusunu görüşmek üzere 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu, "Rusya-Ukrayna hattında tekrar müzakereye dönme atmosferinde bizim tarafları tekrar bir araya getirme hatta liderler düzeyinde bir araya getirme konusu var" dedi.

Çavuşoğlu bugün gazetecilere yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya olası üyeliğine Türkiye'nin karşı çıkmasıyla ilgili konuştu. Türkiye'nin pozisyonunu değişmeyeceğini söyleyen Çavuşoğlu, "Herkes Türkiye'nin endişelerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyor. Terör örgütleri o ülkelerde açıkça faaliyet gösteriyor, teröre desteği kesmelerini istiyoruz" dedi.

BÜYÜKELÇİLER BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanı ayrıca Fransa ve Almanya'nın Ankara büyükelçilerinin bu ülkelerdeki PKK eylemleriyle ilgili bakanlığa çağrıldığını söyledi. 

'SURİYE'NİN KUZEYİNDE SALDIRILAR ARTTI'

Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyine olası askeri operasyonla ilgili ise "Suriye'nin kuzeyinde teröristler saldırılarını artırdı, terör tehdidi nerede olursa olsun temizlemek bizim görevimiz. Bugün uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız var. ABD'den mesajlar geliyor ya da söylüyor, önce yükümlülüğünü yerine getir. Hem yükümlülüğünü yerine getirmiyorsun, hem PKK'ya silah desteği veriyorsun, o da bize saldırıyor. Bölgenin istikrarına en büyük tehdit kim? PKK/YPG" ifadelerini kullandı. 

'ADALAR SİLAHSIZLANDIRILMALI'

Çavuşoğlu, Yunanistan'la Ege Denizi'nde artan krizle ilgili ise "Yunan siyasetçiler her gün Türkiye'ye 5-10 kez saldırmazlarsa kendi halklarını tatmin edemeyeceklerini düşünüyorlar. Yunanistan, adaların statüsünü bozmuştur, dolayısıyla Yunanistan'ın bu adaları silahsızlandırması gerekir. Aksi takdirde egemenlik tartışması başlar" dedi. (AA)

 

Etiketler çavuşoğlu lavrov