Çavuşoğlu: Türkiye olarak İran'a desteğimiz tam

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi. "Türkiye olarak Zarif'e ve İran'a desteğimiz tam" diyen Çavuşoğlu, "Umarım Biden yönetimi nükleer anlaşmaya geri döner. Böylece kardeş İran'a yönelik ambargolar kalkmış olur" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından Çavuşoğlu, "Türkiye olarak Cevad Zarif'e ve İran'a desteğimiz tam" dedi ve "Umarım Biden yönetimi nükleer anlaşmaya geri döner. Böylece kardeş İran'a yönelik ambargolar kalkmış olur" açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Zarif ise "İran'la Türkiye'nin Kafkasya konusundaki iş birlikleri kesinlikle bölge ülkelerinin çok yararına olacaktır" ifadelerini kullandı. Zarif, şöyle konuştu: "Bizim için İran ve Türkiye ilişkileri çok önemlidir. İran ve Türkiye arasındaki iş birliği alanları çok geniş. ABD'nin daha mantıklı tutum almasıyla ilişkileri derinleştireceğiz.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(Gine Körfezi'nde Türk gemisinin kaçırılan mürettebat üyeleri) İyi olduklarını öğrendik. Yakında güzel haberleri vereceğiz" diyerek, süreç hakkında daha fazla detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi. Yeni ekibin dün bölgeye ulaştığını kaydeden Çavuşoğlu, gemideki üç mürettebatın da bugün Türk Hava Yollarıyla (THY) Türkiye'ye dönecekleri bilgisini paylaştı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurumlar arasında bir çalışma grubu oluşturduğunu ve bölgeye gönderildiğini aktardı. (AA)