ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncularının bayraklı kutlamasına engelleme

Avrupa Ligi'nde finale yükselen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi basketbolcularının elindeki Türk bayrağı bir görevli tarafından alındı. Basketbolcular tepki olarak formalarındaki bayrağı gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde finale yükselen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin basketbolcuları, kazandıkları yarı final karşılaşması sonrası Türk bayrağı açarak sevinmek istedi. Bu sırada bir güvenlik görevlisi, basketbolcuların elindeki bayrağı aldı.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde, ev sahibi ZVVZ USK Prag'ı 78-58 mağlup ederek finale yükseldi.

Takıma destek vermek için Çekya'da bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, maçın ardından sevinen basketbolcuların Türk bayrağı açmasına izin verilmeyen görüntüleri Twitter hesabından paylaştı.

Özyiğit, "Şanlı Türk bayrağımızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin kahraman yıldızları formalarındaki Türk bayrağıyla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyorum kızlar" dedi.

Videoda, basketbolcular sevinirken bir taraftar Türk bayrağını uzatıyor. Bir görevli engel olmak isterken, basketbolcular bayrağı alarak sevinmeye devam ediyor. Bu sırada başka bir görevli, oyuncuların elindeki bayrağı çekip alıyor.

Görevlilere tepki gösteren basketbolcular, formalarında yer alan Türk bayrağını gösterdi. (HABER MERKEZİ)