Çekmeköy'deki parka iş makineleri girdi: 9 mahalleliye gözaltı

Çekmeköy Belediyesi’nin pazar alanı yapmak için yıkmak istediği parka çevik kuvvet eşliğinde iş makineleri girdi. Parkta nöbet tutan 9 mahalleli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da AK Partili Çekmeköy Belediyesi’nin pazar alanı yapmak için yıkmak istediği Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parka bugün iş makineleri girdi. Alana çevik kuvvet ekipleri ve zabıtalar gelirken 62 gündür parkta nöbet mahalleliden 9 kişi gözaltına alındı.

Evrensel'in haberine göre Çekmeköylüler ruhsatsız olduğunu belirttikleri çalışmaya tepki gösterirken, aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parka Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı pazar alanı inşa etmesine karşı çıkıyor.

'SABAHIN KÖRÜNDE ABLUKAYA ALINDI'

Park için nöbet tutarken gözaltına alınıp serbest bırakılan Meryem Canverdi, topladıkları beş bin imzayı bugün belediyeye vermek için plan yaptıklarını belirtti ve şöyle konuştu:

"Sabahın köründe park resmen ablukaya alındı. İki araba çevik kuvvet geldi. Çevik kuvvet ve zabıta eşliğinde iş makinaları parka girdi. Hırpalanan, darp edilen arkadaşlarımız oldu. Kadınlar yerde sürüklendi. Özellikle zabıtalar bizi itip kalktı. Ağaçları sökmeye başladılar. Tamamen hukuksuz bir işlem yapılıyor. Şirketin ruhsatı bile yok. Ruhsat istedik bize bir numara gösterdiler. Yargıya intikal eden süreçler var, onlar bile beklenmedi. 6 erkek 3 kadın gözaltına alındık. Kadınlar serbest bırakıldı. Erkek arkadaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medyadan yaptığı açıklamada tepki göstererek, "Vatandaşın nöbet tuttuğu Çekmeköy’deki parka suçluluğun telaşı içinde iş makinelerini sokmuşlar ve yasal süreci beklemeden ağaçları sökecekler! Pazar yapma bahanesiyle (parkın bitişiği kapalı pazar alanı zaten) rant uğruna yapmadıkları yok, ama az kaldı tamamı yargılanacaklar!" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)