Celal Şengör'e açılan soruşturmada takipsizlik kararı

Televizyon programında söyledikleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Celal Şengör için takipsizlik kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Celal Şengör hakkında bir televizyon programındaki sözleri gerekçe gösterilerek "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Kararı köşesinde paylaşan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Celal Şengör’ün ifadesini alan savcılık, yaptığı inceleme sonucunda 'takipsizlik' kararı verdi" dedi.

'ADALETE GÜVEN TAZELEDİK'

Altaylı'nın yazısı şöyle: 

"Size güzel bir haber vereyim.

Biliyorsunuz dostum Celal Şengör’ün Teke Tek’te sarf ettiği bazı ifadeler nedeni ile Diyanet İşleri Başkanlığı Teke Tek programı ve Celal Şengör hakkında RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.

RTÜK Teke Tek programına ceza verirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Celal Şengör’ü ifadeye çağırmıştı.

Biz de Celal’le birlikte kalkıp Adliye’ye gitmiştik.

Celal Şengör’ün ifadesini alan savcılık, yaptığı inceleme sonucunda “takipsizlik” kararı verdi.

Yani Celal Şengör’ün sözlerinde hakaret, Yahudiliği ve Hristiyanlığı, dini inançları aşağılama gibi suç olmadığına hükmetti.

Açıkçası Adalet’e güven tazeledik diyebilirim." 

Ne olmuştu?

Şengör, 23 Mayıs’ta katıldığı programda, "İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil…Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal kitap denilen aslında… Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar. O adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı" ifadelerini kullanmıştı. 

Şarkıcı Gülşen'i konserde imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla tutuklamaya sevk eden savcı Türkşad Kunthan Uçuk, Şengör'e de bu sözleri nedeniyle soruşturma açmıştı. 6 Eylül'de ifade vermeye giden Şengör, "Türkiye'de de Diyanet ve RTÜK, Orta Cağın görüşlerine geri dönerek benim dile getirdiğim bir tarihi gerçek için Habertürk kanalına ceza verilmesini temin etmişlerdir. Maalesef bir Cumhuriyet savcısı da 21. yüzyılda bilimi reddederek dinsel masalları değerlerin temeli yapan bir görüş için beni şüpheli ilan etmiştir. Bu yapılan hiçbir bilimsel ortamda savunulamaz, her iki kurumu da gülünç duruma düşürür" demişti. (HABER MERKEZİ)