Cem Avşar: Bakanlık, iki kişi arasında dört kez el değiştirdi, oyuncağa döndü

Murat Kurum’un yeniden bakan olarak atanmasını değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, "Bakanlık sekiz yıl içinde iki kişi arasında dört kez el değiştirdi, oyuncağa döndü" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Meclis’te yaptığı basın toplantısında, Murat Kurum’un yeniden bakan olarak atanmasını değerlendirdi. Bakanlığın aynı iki kişi arasında sekiz yıl içinde dört kez el değiştirdiğini söyleyen Avşar “Sayın Kurum madem nöbet sırası sizde, o zaman sorumluluk da sizde” diyerek, Kurum’un bakanlığı döneminde oluşturduğu mağduriyetleri hatırlattı.

Avşar, kendilerinin “dönüşümü” şehirlerin dirençli kentler olsun diye kullanıldığını sanırken iktidarın bakanlık koltuklarında dönüşümlü oturmayı kast ettiğini, sekiz yıl içinde iki kişi arasında dört kez aynı bakanlığın el değiştirdiğini, adeta oyuncağa dönüştüğünü, bakanlık koltuğuna nöbetleşe oturulduğunu söyledi. Buna rağmen kadro hareketi olmaktan bahsediliyorsa bu ancak kötü bir espri olarak anlaşılır, dedi.

 “Son nöbet değişimini devralan Sayın Kurum, oluşturduğu mağduriyetleri unutmuş gibi. Haber vermek istiyorum” diyen Avşar, “Sayın Kurum, madem tekrar görevdesiniz, o zaman sorumluluğunuz devam ediyor.”, dedi.

Avşar, “Davul zurnayla getirdiğiniz, seçim vaadi yaptığınız imar affıyla büyük umutlarla verdiğiniz 'yapı kayıt belgeleri' yine sizin hesapsız işlerinizden dolayı büyük bir mağdur kitle oluşturdu, haberiniz olsun!” dedi. Uygulamadaki çelişkiye dikkat çeken Avşar, “Sayın Bakan, madem yapı kayıt belgesi verdiniz neden yıktırıyorsunuz? Eğer depreme dirençli yapılar değilse neden yapı kayıt belgesi verdiniz? Emekçi teyzenin elindekiyle avucundakiyle tarlasının başında yaptırdığı 2 gözlü evi neden yıktırıyorsunuz?” şeklinde konuştu.

'FİYAT GÜNCELLEMESİYLE TAKSİTLERİ 13 KAT ARTTIRDINIZ'

“Sayın Bakan, bir seçim öncesi, fakirin umutlarıyla oynayarak 100 Bin Sosyal Konut Projesiyle ev hayali kurdurdunuz” diyen Avşar, "Çoğu yerde evlerin yerinde yeller esiyor, bazı yerlerde yapım işlerine başlanmışsa da verdiğiniz sözleri tutmadınız, fiyat güncellemesiyle taksitleri 13 kat arttırdınız, hak sahipleri mağdur, haberiniz olsun" dedi.

Avşar, yine bir seçim öncesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi diyerek 2 yıl içinde teslim etmeyi vaat ettikleri 250 bin konutluk “İlk Evim İlk İş Yerim” Projesi için çoğu yerde yer tespitleri bile yapılmadığını, insanlarımızı bilgilendirme zahmetinde dahi bulunulmadığını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı soru önergesi verdiğini ancak üzerinden aylar geçmesine rağmen henüz cevap verilmediğini söyleyen Avşar, "Buradan soruyorum; Proje hangi aşamadadır, Sayın Bakan?" şeklinde konuştu.

Avşar, bu konuda da çok büyük hayal kırıklığı yaşandığını ve insanlarımızın mağdur olduğunu sözlerine ekledi.

'İSTANBUL’DA BİNALAR KENDİLİĞİNDEN YIKILIYOR'

Kurum’un, İBB adaylığı sürecinde verdiği vaatlere değinen Avşar, “Sayın Kurum, İstanbul seçimlerinin adaylık sürecinizde İstanbul depreminin bir beka sorunu olduğunu, 650 bin konut yapacağınızı söylediniz ve depreme karşı birçok vaatte bulundunuz. Evet, kazanmadınız ama şimdi, bu işlerden doğrudan sorumlu Bakan’sınız, İstanbul’da 1000’lerle ifade edilen binalar kendiliğinden yıkılıyor, halk mağdur, haberiniz olsun!” diye konuştu.

Yine konuyla önceki Bakana yazılı soru önergesi verdiklerini ancak cevap alamadıklarını söyleyen Avşar, "Umarım Sayın Kurum cevap verir" dedi.

Avşar, Bakan’ın son günlerde deprem bölgesini gezdiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceklerini söylediklerini ifade etti.

Avşar, bu konuda geçmiş tecrübelere dayanarak endişelerinin olduğunu söyledi ve Sayın Bakan’a, “Bu işin şakası yok önümüz kış, insanlarımız konteynerlerde, çadırda yaşıyor. Bu şekilde ikinci bir kışı atlatamazlar, mağduriyet iyice artar, haberiniz olsun” uyarılarında bulundu.