Cem Bölükbaşı, Le Mans’taki dördüncü yarışı için Belçika’da

Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi temsil eden yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda dördüncü yarışına çıkacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Espordaki başarılarının ardından, Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Cem Bölükbaşı, 2024 yılında ünlü dayanıklılık serisi Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda (ELMS) yarışıyor. ELMS, 4 saat süren yarışlarıyla pilotları hem fiziksel hem de zihinsel olarak zorlayarak çıtayı üst seviyeye çıkarıyor.

Bölükbaşı, Lüksemburg merkezli DKR Engineering takımıyla dördüncü yarışına, Belçika’daki Spa - Francorchamps’da çıkacak. Zorlu virajlarıyla ünlü pistte Bölükbaşı, takım arkadaşlarıyla podyum mücadelesi verecek.

Toplam 42 aracın piste çıktığı ELMS Spa’daki yarış, 25 Ağustos Pazar günü saat 12.30’da başlayacak ve European Le Mans Series YouTube kanalından canlı yayınlanacak. Cem Bölükbaşı, serideki en üst düzey araç seviyesi olan LMP2 (Le Mans Prototip 2) aracıyla, LMP2 Pro/Am kategorisinde yarışıyor.