Cem Bölükbaşı yarın Paul Ricard'da piste çıkacak

Cem Bölükbaşı, Fransa’daki Paul Ricard Yarış Pisti'nde düzenlenecek Le Mans Serisi kapsamında, 4 saat sürecek olan ikinci yarışına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi temsil eden yarış pilotu Cem Bölükbaşı, ünlü dayanıklılık serilerinden Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda ikinci yarışına çıkacak.

Lüksemburg merkezli DKR Engineering takımıyla yarışacak Cem Bölükbaşı’nın ilk yarış hafta sonu, İspanya’nın ünlü Barcelona-Catalunya Yarış pistinde gerçekleşti.

Toplamda 55 tur piste çıkan Cem Bölükbaşı, 1 saat 27 dakika araba sürdü. Cem Bölükbaşı’nın en iyi tur derecesi 1:32.540 oldu. Cem Bölükbaşı, pistte olduğu kısımda takımını 6. sıraya taşıdı. Bu geçişlerinde katkısıyla DKR Engineering, 8. sırada başladığı yarışı 6. sırada tamamladı.

YARIŞ 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ SAAT 12.30'DA

Toplamda 42 arabanın piste çıktığı Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası Le Castellet yarışı 5 Mayıs Pazar günü, saat 12.30’da başlayacak ve European Le Mans Series YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Damalı bayrağı en önde gören pilot olmak için mücadele edecek Cem Bölükbaşı, serideki en üst düzey araç seviyesi olan LMP2 (Le Mans Prototip 2) aracıyla, LMP2 Pro/Am kategorisinde yarışıyor.

Yarışın canlı yayınına buradan ulaşılabilir.