Cem Garipoğlu'nun DNA testi sonucu çıktı: Örnekler ailesiyle uyuştu

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örnekleri ailesiyle uyuştu. Avukat Rezan Epözdemir, 'poşet' detayına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Münevver Karabulut'u 2009 yılında öldüren ve 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği bildirilen Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasının ardından cesedinden alınan parçaların adli tıp incelemesi tamamlandı. 

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan örneklerin anne Tülay Makbule Garipoğlu ve baba Mehmet Nida Garipoğlu ile 2014 yılında intihar ettiği belirtilen kişiyle birebir eşleştiğini açıkladı. 

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu'nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde feth-i kabir işlemi yapılmıştır. İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji ihtisas Dairesi'nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir. Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoglu'na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir."

Adalet Bakanlığı da aynı aynı açıklamayı kamuoyu ile paylaştı. 

EPÖZDEMİR 'POŞET' DETAYINA DİKKAT ÇEKTİ 

Konuya ilişkin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın meydanında açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Rapor diyor ki, ben öncekileri de aldım mevcut DNA örneklerini de aldım bunlar uyumlu. Anne ve babadan aldığım DNA örnekleriyle birlikte değerlendirme yapıyorum. Ölen kişinin yüzde 99 ikisinin müşterek çocuğu olduğunu tespit ettim. 7 Ekim itibariyle tanzim edildi. Bir de bizim mezarlıktan çıkan poşetle ilgili talebimiz vardı, o talebimiz de biraz önce sonuçlandı. Emniyet Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nda poşet üzerinden varsa parmak izi ve DNA örnekleri alınacak. Çünkü orada bulunan bir poşet var ve poşetin hangi şartlarda, kim tarafından ve nasıl bırakıldığını hiçbirimiz bilmiyoruz. An itibariyle de ona ilişkin raporu da bekliyoruz’’ dedi.

'İTİRAZ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ'

Süreyya Karabulut ile görüşerek rapordan bahsettiğini de söyleyen avukat Epözdemir, ‘’Süreyya bey rapora itiraz edilmesi gerektiğini söyledi. Avukat olarak talebe bağlıyız. Adli Tıp Kurulları nezdinde gerekli itiraz hakkımızı kullanacağız mutlaka. Aynı zamanda poşetle ilgili incelemenin de neticelenmesini bekliyoruz. Cesetle ilgili işlemler bittikten sonra aile avukatına teslim edilecektir, onlar da nerede uygun görüyorlarsa defnini tekrardan yapacaklardır diye düşünüyorum. Müvekkillerimiz ‘biz inanmıyoruz, kızımızı kaybettik, hak arama özgürlüğümüzü kullanmak istiyoruz, bu aile bir manipülasyon yapmış olabilir’ diyorlar. İtirazımızı da o yüzden yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

MEZAR 15 YIL SONRA AÇILDI

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında cezaevinde kafasına bağladığı poşet nedeniyle havasız kalarak intihar etmesinin ardından ölümünün şüpheli olduğu iddia edilmiş ve Karabulut ailesi mezarın açılıp yeniden DNA eşleşmesi yapılmasını talep etmişti. Savcılığın talebi 15 yıl sonra kabul etmesinin ardından 3 Ekim günü mezar açılarak DNA örnekleri alındı. Mezarda kefen bezi olmadığı, cesedin vücut bütünlüğü olmadığı belirtilirken ayrıca mezardan çıkan naylon poşet dikkat çekmişti. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezardan çıkan 30x30 cm boyutunda şeffaf poşetin incelenmesi için savcılığa başvurdu. 

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler cem garipoğlu dna