Cemevi saldırganı davası: Saldırgana akli dengesi yerinde raporu

Ankara’da Alevi kurumlarına saldıran Ahmet Ozan Karaca’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Adli Tıp Kurumu, saldırgan Karaca’nın akli dengesinin yerinde olduğu yönünde rapor verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Muharrem Orucu’nun ilk günü olan 30 Temmuz’da Alevi kurumlarına yönelik eş zamanlı 5 saldırı gerçekleştiren kişilerin yargılandığı davanın ikinci duruşması Ankara 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Saldırgan Ahmet Ozan Karaca hakkında açılan davanın 30 Ocak’ta görülen ilk duruşmasında Adli Tıp Kurumu’ndan Karaca’nın akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor talep etmişti. Kurum, Karaca’nın akli dengesinin yerinde olduğuna oy birliğiyle karar verdi. Kurumun hazırladığı rapor dava dosyasına eklendi.

‘MEHDİ OLDUĞUMA İNANDIM, KİM OLSA İNANIRDI’

Karaca, olaydan önce İstanbul'daki ailesinin yanından ayrılıp arkadaşlarının yanına Eskişehir'e gittiğini, o dönem herkesten şüphelendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“O dönem kendimi Mehdi zannediyordum. Cemevleri hakkında kötü şeyler söyleniyordu. Allah tarafından bana görev verildi ve saldırdım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Avukatlar bana istediklerini sorabilirler. 'Mehdi' kurgusu yaptığımı söylüyorlar. İnternetten araştırdığımda hadis kitaplarından baktığımda ve 24 yaşında olduğum için, adım da Ahmet olduğu için Mehdi olduğuma inandım, kim olsa inanırdı.”

‘BANA BÜYÜ YAPTILAR’ ŞEKLİNDE MESAJ ATTI’

Tutuksuz yargılanan Baver Gül de İzmir'de yaşadığını, o dönem çevrimiçi çalıştığı için Eskişehir'deki arkadaşı Bardakçı'nın evine gittiğini söyledi. Gül, “Ozan uzun süre benim telefonumu engellemişti. Olaydan bir gün önce engeli kaldırıp 'Amcam beni öldürmeye çalışıyor', 'Bana büyü yaptılar' şeklinde mesaj attı. Eskişehir'e gelmek istediğini söyleyip evin konumunu istedi. Sonra kaldığımız eve geldi” dedi.

‘AKLIMA DİZİLER GELİYORDU’

Bir cemaat ya da tarikata bağlı olup olmadığı sorulan Karaca, “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir bireyim” yanıtını verdi. Müşteki avukatının “Neden Eskişehir’e gidip diğer sanıklarla buluştun?” sorusuna Karaca, “Aklıma diziler geliyordu. Ezel dizisindeki Ramiz Karaeski’yi kendime benzetiyordum. Kurtlar Vadisi dizisindeki Abdülhey’i Baver’e benzettim” karşılığını verdi.

DAVA 22 MART’A ERTELENDİ

Diğer tutuksuz yargılanan Çağdaş Can Bardakçı da suçlamaları kabul etmediğini, asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir de daha önce sanık Karaca'ya akli dengesi yerinde değil raporu verip adaleti yanıltmaya çalışan doktorlardan şikayetçi olacaklarını söyledi. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, müşteki avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerinin yargılamaya katkı sağlamayacağından reddini istedi. Savcı raporlardaki çelişkinin giderilmesi için sanık hakkındaki akıl sağlığı raporunun üst kurula gönderilmesini talep etti. Hakim, Karaca'nın tutukluluğunun, diğer sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmetti. Ahmet Ozan Karaca’nın akıl sağlığına ilişkin Adli Tıp Kurumu Üst Kurulundan yeniden rapor istenmesine karar veren hakim, davayı 22 Mart'a erteledi. (DUVAR)

 

Etiketler cemevi saldırı Ankara