Cemil Tugay: '31 Mart sürprizlere gebe, erken seçim dönemi başlatabilir'

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Sırf İzmir için değil tüm Türkiye için 31 Mart sürprizlere gebe. Bu süreç, erken seçim dönemi başlatabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Ege Genç İş İnsanları Derneği'ne (EGİAD) konuk oldu. Tugay, burada yaptığı konuşmada, "Benim sahada gördüğüm, bugün seçmen hızla AKP’yi ve MHP’yi terk ediyor. CHP ile ilgili eleştiriler başka bir konu. İYİ Parti’yle ilgili başka konu. Ekonomik olarak her şey bu kadar kötü giderken, toplumun bunu görmemesi mümkün değil. Sırf İzmir için değil tüm Türkiye için 31 Mart sürprizlere gebe. Bu süreç, erken seçim dönemi başlatabilir" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman “CHP, İzmir'i çantada keklik görüyor” yönündeki iddiaların gündeme getirildiğini anımsatan Başkan Tugay, “CHP'liler olarak biz hiç bir zaman bunu böyle görmedik. Biz Cumhuriyet'e, dolaysıyla demokrasiye inanmış bir partinin mensuplarıyız. Genel Başkanımız 'İzmir CHP'nin kalesi değil ama sancak gemisidir' diyor. Sancak gemisi, arkadan gelenlere yön veren gemidir. Öncü olandır. İzmir'den beklenen şey Türkiye'nin geleceğine sahip çıkarken, ya da geleceğinin siyaseti ile ilgili konuşurken, aynı zamanda İzmir siyasetinin öncü olması yönündedir. Bunları düşünerek, bunların bilincinde bir İzmirli olarak, göreve talip oldum. Bilerek, hesap ederek, düşünerek yapmam gerekenlerin bilincinde olarak bu göreve talip oldum” dedi.

Gençlerin çalışmalarında başarı elde etmek için kendilerine güvenmelerini isteyen Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevine seçildiği zaman çok ürktüğünü ve kafasında “Acaba yapabilir miyim” diye soru işaretlerinin bulunduğunu anlattı. Tugay, “Şimdi Karşıyaka'dan çok daha büyük bir yerde görev yapacağım. Ama hiç ürkmüyorum. Çünkü ne yapacağımı biliyorum” dedi.

'BİZİ GECEKONDULAR VE KÖRFEZİN KİRLİLİĞİ MAHVEDİYOR'

İzmir Körfezi'nin kirliliğine yol açan nedenlerin açık olduğunu vurgulayan Tugay, şunları söyledi:

“İzmir’i İzmir yapan körfezdir. Kimsenin artık hayatı boyunca 'Körfez kokuyor, kirli' demesini istemiyoruz. 3-5 sene içinde tertemiz bir körfez olabilir. İzmir bu kararlılığı gösterirse 10 sene içinde tertemiz bir körfezimiz olur. Sonrasında hepimizin şehre ve hayata bakışı değişir. Bizi gecekondular ve Körfezin kirliliği mahvediyor.”

'KADRONUN BİR KISMI HAZIR, BİR KISMI DEĞİL'

Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra kadrosunun hazır olup olmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Kadronun bir kısmı hazır, bir kısmı değil. Ancak nasıl bir karar vermem gerektiğini biliyorum. Elimizdeki çekirdek kadro hali hazırda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olan ve oraya geçecek olan kadro. Bu ana iskeleti oluşturacak boyutta. Ama detaylarda iyinin daha iyisini arayacağız. Büyükşehir’in kendi kadroları, değerli yöneticilerimizle devam edeceğiz. Onların da kendi vizyonunu geliştirmesini bekleyeceğim. Çekirdek kadromuz hazır. Kadro konusunda insanlar bize güvenebilir. Belediyeyi özel sektör gibi yönetmeyeceğim ama o mantıkla bakıyorum. Zarar gördüğümüz, verimsizlik olan yerde ısrarla kalmamak lazım. Verimlilik sihirli bir kelimedir. İnsan kaynağının da yaptığımız işin de verimliliği çok önemli."

'31 MART SÜRPRİZLERE GEBE'

 Başkan Tugay, seçimlere yönelik de şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Benim sahada gördüğüm, bugün seçmen hızla AKP’yi ve MHP’yi terk ediyor. CHP ile ilgili eleştiriler başka bir konu. İYİ Parti’yle ilgili başka konu. Ekonomik olarak her şey bu kadar kötü giderken, toplumun bunu görmemesi mümkün değil. Sırf İzmir için değil tüm Türkiye için 31 Mart sürprizlere gebe. Bu süreç, erken seçim dönemi başlatabilir. Ülkede yaşanan hiçbir sorunun çözülebileceğini düşünmüyorum. Böyle ekonomi yönetilmez. Böyle ülke de yönetilmez. Ben İzmir’i bundan koruyalım diyorum. Kendimiz koruyalım. Mevcut hükümet için gidişatın iyi olduğunu düşünmüyorum. Bence Türkiye'de siyasetin yapılışı ile ilgili yeni söylemlere ihtiyaç var. 31 Mart seçimleri ve sonrası bizim için sınav. Siyasetin yapılış şekli sağlıksız. Bunu değiştirip, dönüştürmek, halkın yararına olan bir model geliştirmek zorundayız."

 

Etiketler Cemil Tugay chp izmir