Cemil Tugay: İnciraltı'nı yerleşim kalitesini koruyarak planlayacağız

Cemil Tugay, "İnciraltı’nda mülk sahibi yurttaşlarımızın haklarını gözeterek ve aynı zamanda bölgenin yerleşim kalitesini de koruduğumuz bir planlamayı ortak akılla yapabileceğimize inanıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çocukluk ve gençlik çağının geçtiği Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinin planlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İnciraltı deyince yeşil dokusunu tamamen kaybetmiş, sık ve yüksek yapılarla, düzensiz ve çıkmaz sokaklarla dolu bir yer hayal edemiyorum. İnciraltı sadece o bölgede yaşayanlar için değil tüm İzmir için değerli bir yerdir. İnciraltı’nda mülk sahibi olan yurttaşlarımızın haklarını gözeterek ve aynı zamanda o bölgenin yerleşim kalitesini de koruduğumuz bir planlamayı ortak akılla yapabileceğimize inanıyorum” dedi.

Cemil Tugay, İnciraltı planlarıyla ilgili uygun görülmeyen hukuki unsurları hatırlatarak, bölgedeki inisiyatif ve derneklerle görüşmek için temel konulardaki itirazların tamamlanma sürecinin beklendiğini ifade etti.

Tugay, “İçinde bulunduğumuz şartlar, bölgenin doğru şekilde planlanması için hassasiyet taşımaktadır. Hukuki süreç beklediğimiz gibi tamamlandıktan sonra masaya oturmaya hazırız. Görüşmeye her zaman hazırız. Bu süreç içerisinde tüm muhataplarımızla her zaman görüşmekten de büyük mutluluk duyarız. Tayfun Bey ile de bayramdan hemen sonra görüşmek için kendisini bekliyoruz” dedi.