Cemil Tugay: 'İzmir’i ranta peşkeş çekilmesine karşı koruduk'

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Demokratik yapısını ve özgür ruhunu, doğasını koruduk. İzmir’i, ranta peşkeş çekilmesine karşı koruduk. Kirletilmeye karşı direndik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Foça Seçim ve Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Foça'yı ranta karşı koruyacaklarını vurgulayan Tugay, “İzmir, Türkiye'de nefes alınan şehirlerden biri. İzmir'i 25 yılda CHP’li belediyeler değil de başka partiler yönetseydi bu tablo böyle olmayacaktı. Biz İzmir’i ranta karşı koruduk. Demokratik yapısını ve özgür ruhunu, doğasını koruduk” dedi.

Açılışta konuşan Cemil Tugay, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını, yurttaşların sandıkta yeni belediye başkanlarını seçeceğini anımsattı. Sosyal demokrat duruşu nedeniyle herkesin İzmir’i ayrı bir yere koyduğunu ifade eden Başkan Cemil Tugay, “İzmir bugüne kadar sosyal demokrat ve aydın duruşuyla, Cumhuriyet’e sahip çıkışıyla, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkışıyla Türkiye için umut oldu. Her zaman 'İyi ki İzmir var' dendi. 'İzmir bu duruşuyla var oldukça, umut devam edecek' dendi. Bizim duruşumuz her zaman olduğu gibi bu seçimde de değerli. İzmir yine umut olacak” dedi.

 

İzmir'de 25 yıldır devam eden sosyal demokrat yerel yönetim geleneği olduğunu vurgulayan başkan adayı Cemil Tugay, “Bu geleneği de İzmir’i de koruyacağız. İzmir, Türkiye'de nefes alınan şehirlerden biri. İzmir'i 25 yılda CHP’li belediyeler değil de başka partiler yönetseydi bu tablo böyle olmayacaktı. Biz İzmir’i koruduk. Demokratik yapısını ve özgür ruhunu, doğasını koruduk. İzmir’i, ranta peşkeş çekilmesine karşı koruduk. Kirletilmeye karşı direndik. Ne zaman iktidar eliyle bir istismar alanı açılmaya çalışılsa, karşısında durduk. Biz de bekledik ki Türkiye’de siyasi ortam değişsin. İçinde bulunduğumuz ekonomik tablo düzelsin. Üretim artsın, istihdam gelişsin, büyüme halka adil şekilde yansısın. Büyümeyle halk zenginleşsin istedik. Bekledik ki adalet olsun, refah artsın, denizlerimiz, orman ve kıyılarımız daha çok güzelleşsin, temiz olsun. Ne yazık ki öyle olmadı. Bizi yönetenler her şeyi daha kötü yaptılar” diye konuştu.

Etiketler Cemil Tugay chp