Cemil Tugay: Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Kültürel mirası korumak, bir kent için en önemli amaçlardan birisi. Kültürel mirasa sahip çıkan duruş sergileyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 18 Nisan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü (ICOMOS Günü) kapsamında İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) tarafından, TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş) ev sahipliğinde düzenlenen “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştaya katıldı.

Tarihi Akın Pasajı’nda düzenlenen çalıştayda konuşan Tugay, “Tarihi Liman Kenti çalışmaları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler iş birliğiyle yürütülüyor. Genel anlamda kültürel mirası korumak, bir kent için en önemli amaçlardan birisi. Bir belediye için de en önemli faaliyet alanlarından birisi. Bu konuda benim de kültürel mirasa sahip çıkan bir duruş sergileyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Adaylık dönemimde TARKEM’den burada yürütülen çalışmalar hakkında özet bir bilgi aldım ve kendilerini tebrik ettim. Çok başarılı işler yürütüldüğünü gördüm. Bu yolda yürümeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

'HEPİMİZİN ÖNCELİKLİ SORUMLULUĞU'

Başkan Tugay, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde bulunan içinde Kemeraltı, Kadifekale ve Basmane’nin de yer aldığı İzmir Tarihi Liman Kenti ile ilgili süreci çok yakından takip ederek altyapı ve üst yapı ile ilgili çalışmalara öncelik vereceklerini söyledi. Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak ve bir an önce bu bölgeyle ilgili hedeflenen yönetim planı çerçevesinde çalışmak, hepimizin öncelikli sorumluluğu. Süreci yakından takip ederek bu çalışmanın bir parçası olacağım” ifadelerini kullandı.

'KEMERALTI YA KÜÇÜLECEK YA DA TARİHİ MİSYONUNA GERİ DÖNECEK'

İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, “Bu süreçte önümüzde bir yol ayrımı var. Kemeraltı ya biraz daha küçülerek hayatına devam edecek ya da kamu eliyle yapılan çalışmalarla tarihi misyonuna geri dönecek. Bizim gönlümüzden geçen Kemeraltı’nın tarihi misyonuna geri kavuşmasıdır. Belediyelerimiz bu konuda değerli katkılar sağladı ve daha da iyi çalışmalar yapılacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

'KEMERALTI KONAK’IN GÖZ BEBEĞİDİR'

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Kemeraltı, Konak’ın göz bebeğidir. Kemerlatı’nın uluslararası alanda tanınırlığının artması ile çok farklı bir İzmir çok farklı bir Kemeraltı göreceğimize inanıyorum. Konak Belediyesi, her zaman bu çalışmaların içinde yer alacak” diye konuştu.

 

Etiketler Cemil Tugay izmir