Cemil Tugay: Tarımımıza gereken desteği vereceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Belediye olarak üreticilerimize destek olmak, daha fazla çaba ve gayret içinde olma konusunda kararlıyız. Tarımımıza gereken desteği vereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 11'incisi düzenlenen OLIVTECH-Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 2. İzmir Kahve Fuarı-Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı, Fuar İzmir'de düzenlenen törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarımımıza, tarımsal üretimimize, markalarımıza gereken desteği vereceğiz. Her fuar bir öncekinden daha fazla kapsayıcı ve kucaklayıcı olmalı. Bu yolda kararlı şekilde çalışacağımızı lütfen bilin” dedi.

İzmir'in Türkiye'nin fuarcılıkta öncü kenti olduğunu söyleyen Tugay, “Bu fuar da bizim için çok kıymetli ve Türkiye'nin gerçekten İzmir'den büyük beklentileri var. Bu beklentileri karşılama yolunda İzmir Ticaret Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odamız, İzmir Ticaret Borsamız, Ege İhracatçı Birliklerimiz, Bakanlığımız başta olmak üzere verilen destekler ve İZFAŞ'ın çabalarıyla bu yolu yürümekten gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Sektörün zeytin ve zeytinyağı için çabalarını mutlulukla takip ettiğini kaydeden Başkan Tugay, “Belediye olarak üreticilerimize destek olmak, bu tür organizasyonlarda üzerimize düşeni yapmak için her geçen gün daha fazla çaba ve gayret içinde olma konusunda kararlıyız. Akdeniz'de zeytin ağaçları arasında yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Her geçen gün daha fazla zeytin ağacına sahip oluyoruz, ülkemizde daha fazla zeytin üretiliyor. Ancak nitelikli üretim, üretimin kapasitesini artırmak, ürettiğimizi markalaştırmak ve bu markaları dünyaya sunma konusunda hepimizin elinden geleni yapması gerekiyor. Bu görev aynı zamanda yerel yönetimlerindir. Biz de hem Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, hem İZTARIM şirketimiz, hem de yakın zamanda kurduğumuz Kırsal Bölge Planlama Daire Başkanlığımızın çabalarıyla, burada ise İZFAŞ'ımızın katkılarıyla tarımımıza gereken desteği vereceğiz. Her fuar bir öncekinden daha fazla kapsayıcı ve kucaklayıcı olmalı. Yurt dışında örnek almamız gereken fuarları daha detaylı incelemeli ve buralardan neler taşıyabiliriz bunlara bakmalıyız. Bu yolda kararlı şekilde çalışacağımızı lütfen bilin” dedi.

Etiketler Cemil Tugay chp tarım