Cemil Tugay: Temel belediyecilik hizmetlerini oturtmadan, başka şeyler yapmaya çalışmamalıyız

Belediyelerin öncelikle temel belediyecilik hizmetlerini yapmaları gerektiğini söyleyen Cemil Tugay, "Temel belediyecilik hizmetlerini oturtmadan, başka şeyler yapmaya çalışmamalıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, İzmir’in 30 ilçesinde başlattığı koordinasyon toplantıları Tire ile devam etti. Tire Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Cemil Tugay, belediyelerin öncelikle temel belediyecilik hizmetlerini beklenen seviyede yapmaları gerektiğini söyledi.

Tugay, “Buralardaki yetersizlik, bunun dışında yapacağımız her türlü çalışmayı gölgeleyen bir duruma sebep oluyor. Temel belediyecilik hizmetlerini oturtmadan, başka şeyler yapmaya çalışmamalıyız diye düşünüyorum. İkinci önemli konu da sosyal hizmetler. Artan yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik ve hizmetlerde eşitsizlik durumu var. Bunları giderecek şekilde çalışmamız lazım” diye konuştu.

Hizmetlerin hızlandırılması ve iyileştirilmesi için dijitalleşmenin önemine vurgu yapan, ilçe belediyelerle koordineli şekilde çalışılması gerektiğini belirten Başkan Tugay, “Kaçınılmaz bir şart olarak görülen dijitalleşme sürecimiz var. Bunu Büyükşehir'de hızlı bir şekilde geliştirmeye çalışıyoruz. İlçe belediyelerimizden de dijitalleşme konusunda daha fazla çaba ve gayret bekliyoruz” dedi.

Etiketler Cemil Tugay izmir