Cengiz Holding'e ait madende sendikalı olmak isteyen işçilere baskı

DİSK/Dev. Maden-Sen, Cengiz Holding'e ait bir madende çalışan işçilere işveren vekili ve işyeri temsilcileri tarafından baskı yapıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK/Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (DİSK/Dev. Maden-Sen), Cengiz Holding’in Siirt Şirvan’da bulunan Eti Bakır Maden iş yerinde, sendikalı olmak isteyen işçilere işveren vekili ve iki iş yeri temsilcisi tarafından baskı yapıldığını açıkladı. 

İşçilerin engelleme ve işten çıkarma tehdidi ile karşı karşıya kaldığını belirten sendika, konuya ilişkin "Sendikalı Olmak Anayasal Haktır, Engellemek Suçtur" başlıklı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İnsanca yaşamak, insanca çalışmak için sendikalaşma hakkımızı gasbettirmeyeceğiz. Bunun gereğini yaparak ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Eti Bakır Siirt Şirvan Maden iş yerinde işçilerin özgür iradeleriyle karar verdikleri sendikal tercihlerinin baskı ve tehditle engellenemeyeceğini, buna izin vermeyeceğimizi, bu suçu işleyenlerin kanunlarımızın öngördüğü hapis cezasıyla cezalandırılması için girişimlerimizi sürdüreceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Üyelerimizin haklarını güvenceye alarak 12 aylık sendikal tazminat, boşta geçen sürelerin tanzimi ve işe iade talebimizi içeren hukuki girişimlerimiz avukatlarımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Cengiz Holding Eti Bakır Siirt Şirvan maden işvereninin birinci görevi, işçisinin anayasal ve kanuni hakkı olan sendikal tercihine saygı duyulmasını, iş yerinde işveren vekilinin kanunları da ihlal ederek sendikal baskı yapılmasını engellemek, çalışanlarının haklı taleplerini karşılayarak iş yerinde çalışma barışını ve huzurunu sağlamak olmalıdır."