Çevrimiçi yayın platformlarının abone sayısı bir milyarı geçti

Amerikan Sinema Filmleri Derneği yeni bir rapor hazırladı. Raporda küresel dijital yayın üyeliklerinin bir milyarın üzerinde olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özellikle korona virüsü salgını önlemleri kapsamında Mart 2020'den itibaren alınan sinema ve tiyatroların kapalı tutulması vb. gibi bazı kararların evde geçirilen süreyi uzatması nedeniyle dijital yayın platformlarına rağbet büyük ölçüde arttı. Amerikan Sinema Filmleri Derneği'nin (Motion Picture Association) yayımladığı yeni veriler, çevrimiçi küresel yayın platformlarına abone olanların sayısının resmi olarak bir milyarı geçtiğini gösterdi.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, açıklanan veriler dijital içerik tüketimine daha geniş bir ilgi olduğunu gösterdi. Geçtiğimiz son iki yılda Warner Bros. ve Disney gibi büyük şirketlerin de dijital yayın yarışına dahil olması, abone sayılarında artışı beraberinde getirdi.

Amerikan Sinema Filmleri Derneği'nin hazırladığı raporda, küresel dijital yayın üyeliklerinin bir milyarın üzerinde olduğu aktarıldı. Raporda ayrıca dünya çapında binlerce sinema salonunun kapanmak zorunda kalması nedeniyle 2020'deki gişe gelirlerinin yüzde 73 düşüşle 12 milyar dolara gerilediği belirtildi. Ancak sinema salonlarının kapanması gişe gelirlerini düşürse de dijital yayın platformlarının hızla yayılması sinema sektörün toplam gelirinin o kadar etkilenmediğini gösterdi. Bu dengenin korona virüsü salgını sonrasında da devam edeceği ve platformların sektör içindeki baskınlığının kalıcı olacağı düşünülüyor.

Screen Rant'in belirttiğine göre maddi kaynaklar ve abonelikler bu eğilimin artmasındaki nedenlerden yalnızca ikisi. Bu yıl toplam 35 Oscar adaylığı olan Netflix, üst üste ikinci yıl Oscar Ödülleri'ne diğer tüm stüdyolardan daha fazla adaylıkla girecek.