Cezaevlerindeki işkence ve ölümler ATK önünde protesto edildi

TDİ, Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde yaşanan ölüm ve intihara zorlama işkencesini Yenibosna Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde protesto etti. 3 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde işkence sonucu yaşanan ölüm ve intihara zorlama işkencesi Yenibosna Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde protesto etti. İnisiyatif üyeleri, sembolik olarak kanlı tabutu bina önüne bıraktı.  

Yenibosna metro çıkışında bir araya gelen insiyatifi üyeleri, getirdikleri boş tabutu omuzlayarak  ATK önüne yürüdü. İnisiyatif üyeleri yürüyüş sırasında, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" ," Hasta tutsaklar onurumuzdur", "Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük" sloganlarını attı. İnisiyatif üyeleri daha sonra taşıdıkları tabutun üzerine kan temsilen kırmızı boya döktü. 

FERHAN YILMAZ VE GARİBE GEZER

Eylemciler, taşıdıkları tabutun tahliyesine iki gün kala Silivri Cezaevin'de işkenceye uğrayan ve yaşamını yitiren Ferhan Yılmaz ve Garibe Gezer’e dikkati çekmek için getirdiklerini açıkladı.  

3 KİŞİ GÖZALITNA ALINDI

Polisin ablukasına alınan eylemcilerden TDİ Sözcüsü Ertan Çıta ve üyeler Hıdır Sabur ile Addülmelik Yalçın gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)
 

Etiketler Cezaevi atk protesto