ÇGD Bursa’dan Alinur Aktaş’a ‘istenmeyen adam ödülü'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, her sene verdiği "Çağdaş Ödülleri"nde bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı "istenmeyen adam ödülü"ne layık gördü.

ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, başkan Alinur Aktaş'a ödülünün 2 Aralık'ta verileceğini duyurdu.
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, "Çağdaş Ödülleri"ni bu yıl yalnızca tek bir dalda verecek. ÇGD Bursa Şubesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı "istenmeyen adam ödülü"ne layık gördü.

GAZETECİLER YIKIM KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ÇGD Bursa Şubesi’ne, Kültürpark’taki idari ve sosyal tesisinin, derneğin kuruluş yıl dönümü olan 2 Aralık’a kadar boşaltılarak yıkılacağı yönünde tebligat göndermişti. Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından gönderilen tebligatta, ÇGD Bursa Şube lokalinin bulunduğu alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda ‘Kültür ve Rekreasyon Alanı’ olarak tanımlı olduğu, 2. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalması sebebiyle yıkılacağı belirtildi. Yıkım kararına tepki gösteren ÇGD Bursa Şubesi üyeleri lokalin önünde bir araya geldi. ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, “Tarihimiz, geçmişimiz, dünden bugüne her anımızın tanığı derneğimizin Kültürpark’taki adresi hâlâ tüm sosyal ve kültürel etkinliklerimizin yapıldığı, misafirlerimizin ağırlandığı, gazetecilerin en önemli çatısı” dedi. ÇGD lokalinin bir dönemin simge mekânı olduğunu söyleyen Deniz, “Politikacılar, gazeteciler, bürokratlar birbirini aramaz burada bulurdu. Gazetecilerin buluşma noktası, gündeme yön veren söyleşilerin, parti farkı gözetmeksizin ağırlanan isimlerin adresidir ÇGD” diye konuştu.

Yapılan açıklamaya çok sayıda gazeteci destek verdi. 

‘GAZETECİLERE YENİ BİR BASKI ARACIDIR’

Lokal, 90’lı yılların başında geçmiş dönem başkanlarından Adnan Baştopçu döneminde İBDA-C tarafından Çağdaş Hukukçular Derneği ile birlikte eş zamanlı olarak bombalanmıştı. “Bugün yıkılmak istenmesinde de en büyük kabahatin adının ‘çağdaş’ olmasıdır” diyen Deniz, Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediyesi’nin 89 yılından bu yana kiracısı olan ÇGD Bursa Şubesi’nin idari ve sosyal tesisini yıkarak bedel ödetmek istediğini savundu. Deniz, Aktaş’ın gazetecileri yersiz yurtsuz bırakmak istediğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Gerçeklerle arasına duvar ören bu zihniyet, kötü belediyecilik uygulamalarını mesleği gereği haberleştirenleri kendince cezalandırmaktadır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, sosyal ve demokratik bir hukuk devleti niteliğinden uzaklaştırarak parti devleti haline dönüştürülmesi yolunda gazetecilerin susturulmak istenmesinin son örneğidir. Kentin vicdan sahibi, mesleğin ilkelerini hayatının anayasası bilen gazetecilere yeni bir baskı aracı oluşturmaktır.” Deniz, park içerisinde çok sayıda restoran, kafe ve bina bulunurken yıkım gerekçesinin yalnızca ÇGD Bursa Şubesi’ne uygulandığına dikkat çekti.

AKTAŞ’A 'İSTENMEYEN ADAM ÖDÜLÜ'

ÇGD Bursa Şubesi'nin geleneklerden biri olan, farklı dallarda verilen "Çağdaş Ödülleri", bu yıl yalnızca tek bir dalda verilecek. Rabia Deniz, ödülün duyurusunu şöyle yaptı: “Bu yıl “istenmeyen adam ödülü'ne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı layık gördüğümüzün haberini vermek istiyorum. 2 Aralık’ta tam da burada. 89 yılından bu yana Türkiye genelinde ÇGD Bursa’dan ödül alan herkesle birlikte 'istenmeyen adam' ödülümüzü görkemli bir törenle Alinur Aktaş’a vereceğiz.” (DUVAR)