CHP, 21 yılın ardından Van'da milletvekili çıkarabilir mi?

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala CHP, Van'da bir vekil çıkarma hedefinde. En son 2002 seçimlerinde şehirden bir vekil çıkarabilen CHP'nin, bu seçimlerde şansı olduğu ifade ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

VAN - 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Türkiye'deki birçok ilde olduğu gibi Van’da da partilerin seçim çalışmaları hız kazandı. Meclis'e 8 milletvekili gönderecek olan Vanlı seçmene, seçimlerden beklentilerini ve tahminlerini sorduk.

'BİR OY YEŞİL SOL'A BİR OY KILIÇDAROĞLU'NA'

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması, HDP seçmeninin Kılıçdaroğlu’na yönelmesini sağladı. Seçmen, Kılıçdaroğlu’na diğer adaylara göre, nispeten daha olumlu bakıyor. Bu yüzden oyunu Yeşil Sol’dan yana kullanacağını söyleyen seçmenin çoğunluğu, Cumhurbaşkanlığı yarışında ise Kılıçdaroğlu’nu tercih edeceğini beyan ediyor.

2018 yılında yapılan son seçimde HDP’nin 5, AK Parti’nin ise 3 milletvekili çıkardığı kette, CHP de iddiasını artırarak en az bir milletvekili çıkarmak istiyor. Oysa CHP, en son 2002 yılında Demokratik Halk Partisi’nin (DEHAP) baraj altında kalmasıyla bir milletvekili çıkarabilmişti.

 

Etiketler seçim 14 mayıs CHP Van