CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Usal'ın 'milyonları götürdü' paylaşımına beraat

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal, 2018 yılında sosyal medya paylaşımından dolayı hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davasından beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal hakkında, 2018 yılında Instagram hesabındaki karikatür paylaşımından dolayı yapılan şikâyet sonrası geçen yıl 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dava açıldı.

Usal hakkında açılan davanın ilk duruşması 2 Mart'ta görüldü. Mahkeme heyeti davayı 16 Mart tarihine erteledi. Duruşmanın bugünkü karar duruşmasında Usal’ın beraatine karar verildi.

Mahmut Aziz Usal, 2018 yılında sosyal medya hesabında "Tarihe geçmiş dünyaca en güçlü üç bıyıklı, milyonları güldürdü, milyonları öldürdü, milyonları götürdü" paylaşımı yapmıştı.

Davanın beraat ile sonuçlanmasına sevindiğini belirten Usal, "İnsanların ifade özgürlüğü kapsamında yargılanmadığı özgür ve demokratik yarınlar için alınmış emsal ve güzel bir karar. Desteği için herkese sonsuz teşekkürler" dedi. (DUVAR)