CHP 'Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu' çalışmalarını sürdürüyor

CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra oluşturduğu 'Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu' Hatay'ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP “Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu”nun çalışmaları kapsamında Hatay'a gitti. 

Geçen sene de Hatay’a görevlendirilen ekibin içerisinde yer aldığını belirten CHP’li Kış, Mersin’in 6 Şubat Depremleri'ne en yakından tanık olan kent olduğunu, tüm acılara ortak olduklarını ifade etti. 

Depremlerin ardından başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere, tüm CHP’li belediyelerin depremzedelere kucak açtığını vurgulayan Kış, CHP “Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu” olarak önceliklerinin Hataylıların sorunlarına çözüm bulmak olduğunu belirtti. 

23-24 Mayıs tarihlerinde Hatay’da çeşitli temaslarda bulunan heyet, öncelikle CHP Hatay İl Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleştirerek depremzedeler ve bölge sorunları üzerine bilgi aldı. 

Heyet başkanı MYK üyesi İzmir Milletvekili Murat Bakan ve beraberindeki milletvekili heyeti iki günlük ziyaret kapsamında bölgede sivil toplum kuruluşları, depremzedeler, hukukçularla bir araya geldi. 

Hatay için tüm imkanları seferber edeceklerini vurgulayan Kış, yaptıkları incelemeler sonucu iktidar tarafından verilen sözlerin tutulmadığını bildirdi. Konut sıkıntısının, ekonomik sıkıntıların, sağlık sorunlarının, eğitim gibi sorunların hala devam ettiğini ifade eden Kış, deprem sonrası çözüm bekleyen tüm sıkıntıların artarak çıkılmaz bir hale dönüştüğünü söyledi. 

Kış, rezerv alan uygulamaları başta olmak üzere, her türlü toplumsal mağduriyet ve şikayeti dinlemek, deprem sonrasında devam eden hak ihlalleri ve çözüm önerilerini hızlıca derleyeceklerini belirtti.

'HALK RİSKLİ ALAN, REZERV ALAN, YERİNDE DÖNÜŞÜM TARTIŞMALARIYLA OYALANMAKTADIR'

Hatay’da mimar, mühendis ve şehir plancıları ile de görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Kış, şunları söyledi: 

“Biz Hatay’ın yeniden inşa sürecinde müzakerelerin halkla birlikte yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ranta ve talana izin verilmemelidir. Tümüyle yıkılmış mahallelerde rezerv alan sürecinin nasıl işleyeceği, konutların ne zaman teslim edileceği, rezerv alan sonrası kaç konut teslim edileceği, bu konutların kimlere hangi koşullarda teslim edileceği, daha önce kirada olanların haklarının korunup korunmayacağı gibi soruların cevaplanıp sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi beklenmektedir. Hataylı depremzedeler ‘1 yıl içinde konutlarınız hazır’ diyen iktidar tarafından şu anda riskli alan, rezerv alan, yerinde dönüşüm tartışmalarıyla oyalanmaktadır”.