CHP heyeti, büyütülmek istenen tesis alanında incelemelerde bulundu

CHP'lilerden oluşan bir heyet, Samsun'da genişletilmesi planlanan katı atık tesisini ziyaret etti,

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP heyeti, Samsun Kadamut Mahallesi'nde bulunan ve genişletilmesi planlanan katı atık tesisinin çevresinde incelemelerde bulundu. 

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, İl Başkan Vekili Ahmet Kesen, İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri'nden oluşan heyet, mahalle muhtarı ve mahallelilerin şikayetlerini dinledi. 

İncelemenin ardından konuşan Çan, şunları söyledi: "Bugüne kadar verimli bir şekilde işletilemeyen bu katı atık tesisi, şimdi iki katından daha fazla büyütülmek isteniyor. Katı atık tesisinin büyütülmesi, çevresinde yaşayan yurttaşlarımızın sağlığını, tarımsal üretimi, hayvancılığı daha da olumsuz etkileyecek. Şu anda bile bulunduğumuz noktada fındık bahçeleri var ve hasat yapılıyor. Tesis genişlediğinde, bu fındık bahçeleri ile çöp dağları bitişik hale gelecek. Katı atık tesisinin yeni sınırı Tarihi Kurtuluş Yolu’nda olacak. Yani bu tarihi yolun kenarında çöp dağları olacak. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nda Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatırken bu yolu kullanmıştı. Ama bu tarihi yol şimdi çöp dağlarına kurban edilmek üzere. Tesisin, mevcut haliyle daha etkin, daha verimli bir şekilde kullanılması ve rehabilite edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer kapasite yetersiz kalıyorsa ve ihtiyaca cevap verilemiyorsa katı atık depolama sahaları daha atıl durumdaki kamu arazilerine inşa edilebilir."