CHP İlçe Başkanı Erdinç Keskin: Payas halkı zehir soluyor

CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, "Fabrika dumanlarının yarattığı kirlilik akciğer ve kanser hastalığına davetiye çıkarıyor. Payas halkı zehir soluyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, kentin üstüne 'kara bulut' gibi çöken fabrika bacalarından çıkan dumanlara işaret etti. Payas halkının fabrika bacalarından yayılan duman ve ağır kokudan rahatsız olduğunu ifade eden Başkan Keskin, "Fabrika dumanları adeta bir kara bulut gibi kentin üzerine çöküyor. Havaların ısındığı bugünlerde nefes almakta zorlanan vatandaşlarımız fabrika dumanlarından ciddi oranda etkileniyor. Fabrika dumanlarının akciğer ve kanser hastalıklarına neden olduğu herkesin bildiği bir gerçek" dedi.

Acil önlem alınması çağrısı yapan Başkan Keskin, şöyle devam etti:

"Doğaya saygılı olmayan sanayi uygulamaları yerküremizin dengesini bozuyor ve küresel ısınmanın içinde bulunduğumuz Akdeniz havzasını derinden etkiliyor. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz işletilirken çevresel tahribatı önleyecek tedbirler alınmalı ve titizlikle uygulanmalıdır. Payas'ta fabrikaların yarattığı kirliliğin ortadan kaldırılması için yetkilileri acil göreve davet ediyoruz. Gerekirse fabrikanın faaliyeti durdurulmalıdır. Hiçbir şey insan sağlığından ve doğanın korunmasından daha önemli değildir. Yetkilileri önlem almaya davet ederken, fabrika sahiplerini de doğaya ve insana saygılı olmaya çağırıyoruz."