CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Gündüz: Koç Üniversitesi'ndeki ırkçı saldırıyı kınıyoruz

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, Koç Üniversitesi öğrenci yurdunda bir öğrenciye ırkçı saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, Koç Üniversitesi öğrenci yurdunda, kalan F.B. isimli öğrenciye etnik kimliği ve mezhebi sebebiyle saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

Demet Gündüz, bilimsel çalışmaların ırkçı ve önyargılı ideolojilere sahip insanların zeka seviyesinin düşük olduğunu ortaya koyduğuna işaret ederek, Koç Üniversitesi'ndeki ırkçı, faşist saldırının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Anadolu'da inançları yüzünden Alevilerin, Kürtlerin tarih boyunca birçok kez ırkçı, ayrımcı saldırılara maruz kaldığını, bu saldırılarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini belirten Demet Gündüz, "Bu oyunları biliyoruz. Saldırganları cesaretlendirenleri de biliyoruz ve asla normalleştirilmesine göz yummayacağız. Saldırganları şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.

Demet Gündüz, Anadolu coğrafyasında yaşayan Türkler ve Kürtler ile Aleviler ve Sünnilerin yüzyıllardan bu yana aynı kaderi paylaştıklarına değinerek, farklı ırk ve inançlara sahip insanların kardeşlik hukuku içerisinde yaşamaları gerektiğini vurguladı.

Etiketler chp antalya