CHP Maraş İl Başkanı'ndan Pazarcık'a ziyaret

CHP Maraş İl Başkanı Ünal Ateş, Pazarcık'ta orman yangınından etkilenen alanları ve köylüleri ziyaret etti. Ateş, bölgede yaşayanlara anız yakmama uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Maraş İl Başkanı Ünal Ateş, Pazarcık ilçesinde çıkan yangından zarar gören alanları ziyaret etti.

Pazarcık İlçe Başkanı Bayram Kunduru ve koordinatör Veysel Şervan ile Cimikanlı Salmanlı, Salmanıpek ve Maksutuşağı köylerinde yanan alanları ve köylüleri ile ziyaret eden Başkan Ateş, yetkililerden bilgi aldı ve köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti.

'UYARIYORUZ, LÜTFEN ANIZ YAKMAYIN'

Tüm uyarılara rağmen anız yakılması sonucu benzer yangınları çıktığını anımsatan Başkan Ateş, şunları söyledi:

“Yangına müdahale eden orman işletmesine, itfaiye ekiplerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Canlarını ortaya koyarak yangını söndürdüler. Ciddi bir alan yandı. Her yıl bu sorunları yaşıyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Ama maalesef bazen kaza neticesinde, bazen de bilerek ikinci bir ürün ekmek için anız yakma uğruna ormanlarımız, canlarımız, ağaçlarımız, nefesimiz, geleceğimiz yok oluyor. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz, lütfen anızları yakmayın. Anız yakarak bölgeye zarar vermeyin. Hemen yanı başımızda köy var. Yangın köye sıçramış olsaydı insanlarımızın canları tehlikeye girecekti. Her hangi bir can kaybı olmadan yangın söndürüldü. Pazarcık ilçemize de geçmiş olsun.”