CHP Meclis Grubu Kılıçdaroğlu’nu oy birliği ile aday gösterdi

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmî olarak aday gösterilmesi için grup kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Meclis grubu, CHP Genel Başkanı Ve Millet Ittifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için grup kararı aldı.

CHP’nin Meclis’teki grup toplantı salonundan yapılan toplantıya tüm CHP milletvekilleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Toplantıda yapılan oylamada milletvekilleri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde oy kullandı.

'ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN'

Toplantıdan sonra açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Grubumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu oybirliği ile aday göstermiştir. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm milletvekillerini duygulandıran bir konuşma yaptığını söyleyen Özkoç, “Yol yürürken nelere dikkat etmemiz gerektiğini de her zamanki içtenliği ile paylaştığı bir konuşma yaptı. Bu, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile grup olarak yaptığımız son toplantıydı. Kendisiyle yol yürüdüğümüz için teşekkür ettik. O veda konuşması yaptı ve birlikte bir ile fotoğrafı çektirdik. Aday olarak çalışmalarına başlamak üzere yola çıktı” diye konuştu.

Özkoç, Kılıçdaroğlu’nun Yüksek Seçin Kurulu’na adaylık başvurusunu Çarşamba günü yapacağını söyledi.

AK PARTİ VE MHP 'ERDOĞAN' DEDİ

AK Parti ve MHP grupları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı için grup kararı almıştı.

İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için karar alıp almayacağı ise netleşmedi. CHP grubu Kılıçdaroğlu’nu aday gösterdiği için İYİ Parti’nin bu yönde bir grup kararı alma zorunluluğu yok. Ancak içinde bulundukları Millet İttifakı’nın ortak adayı Kılıçdaroğlu olduğu için İYİ Parti’nin de grup kararı alabileceği belirtiliyor.

Yasaya göre Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler, son seçimlerde yüzde 5’in üzerinde oy alan siyasi partiler cumhurbaşkanı adayı gösterebiliyor. Bu koşulları taşımayan kişilerinse 100 bin imza ile aday gösterilmesi gerekiyor. (DUVAR)