CHP, Saros Körfezi için mecliste komisyon kurulmasını önerecek

Edirne’de bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, perşembe günü CHP grubunun Saros Körfezi sorunuyla ilgili mecliste araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Edirne’ye gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Özel, Saros Körfezi’nde kurulması planlanan liman projesine yönelik perşembe günü CHP grubunun, mecliste araştırma komisyonu kurulması konusunda görüşme ve oylama önerisinde bulunacaklarını söyledi. 

‘EDİRNE İÇİN KANTAR KURULUYOR’

Mecliste kurulması öngörülen komisyon için bilgileri aktaran Özel, “Edirne’yi, çevreyi doğayı seviyoruz söz ile olmaz. Milletvekilli elbette konuşur, resmi olarak oyları ile konuşur. Edirneliler o zaman samimiyeti sorgular. Haftaya perşembe günü mecliste Edirne için kantar kuruluyor; bir tarafa Edirne’nin tarafında olanlar, bir tarafa Edirne’nin karşısında olanlar” diye konuştu.

‘YAŞAM BİÇİMİNE MÜDAHALE VE BUNLARA DUYULAN KİNDEN KAYNAKLANIYOR’

Öte yandan salgında ‘yüksek ses, müzik insanların kalabalık ortamda birbirine yaklaşmasını sağlıyor’ diye bütün dünyada tedbirler alındığını belirten Özel, “Türkiye’de de bu tedbirler alındı. Dünyada alınan tedbirler nedeniyle hiçbir müzisyen mağdur edilmedi. Onlara tam gelirleri ödendi. Ruhsatları alkole dayalı olarak çıkarılmış olan iş yerlerine yapılan yanlış, hiç kimseye yapılmadı. Bunlara iki sebepten destek verilmiyor denirse, sebepten verilmiyor; birincisi, gerçek anlamda sosyal devlet anlayışı yok. İkinci sebep ise yaşam biçimine müdahale ve bu insanların yaşam biçimine duyulan kin” şeklinde konuştu.

ÖZEL, BAKAN SOYLU’NUN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Toplantıda bir gazetecinin ‘İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mal varlığının açıklamasıyla ile ilgili mecliste çalışmalarınız olacak mı’ sorusuna Özel, şöyle cevap verdi: “CHP 2017 yılında bir teklifte bulundu. 2018 yılında tüm milletvekilinin imzaları ile bunu verdik. Ancak AK Parti siyasi etik yasasını çıkarmaya yanaşmıyor. Günümüzde siyasiler iki yılda bir, kapalı zarfta mal varlıklarını açıklıyor. Mutlaka Süleyman Soylu da mal varlığını bildiriyordur. Ama bu kamuoyuna açıklanmıyor. Buradan bir kez daha AK Parti’ye çağrıda bulunalım.”