CHP sıralarından Mehmet Muş’a: İsminiz bakanlık için geçiyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmede kabine revizyonu iddiası espri konusu oldu. CHP'liler AK Partili Mehmet Muş’a ‘Sosyal medyada bakan olacağınız yazıyor sayın Başkan’ dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine ve genel merkez yönetiminde değişiklik olabileceği açıklaması Ankara kulislerini hareketlendirdi. Meclis koridorlarında da hangi bakanların görevden alınacağı, yerlerine kimlerin atanacağına dair tahminler yapılmaya başlandı.

ÜÇ FORMÜL ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL’lik savunma sanayi payı alınmasını öngören kanun teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 lira katılım payı almasını öngören 4. madde için üç formül üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

CHP SIRALARINDAN MUŞ’A: İSMİNİZ BAKANLIK İÇİN GEÇİYOR

Bu arada görüşmelerde kabine revizyonu iddiası espri konusu oldu. Komisyon Başkanı Mehmet Muş’un toplantıya 10 dakika geç gelmesinin ardından CHP sıralarından ‘Bize 10 dakika borçlandınız Başkan’ cümlesi duyuldu. Ardından bir başka milletvekili Muş’a seslenerek ‘Sosyal medyada bakan olacağınız yazıyor sayın Başkan’ dedi. Bunun üzerine Muş gülümseyerek ‘Değerli arkadaşlar şu anda görevimin başındayım” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamalarda "Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" demişti.

 

(HABER MERKEZİ)