CHP Sözcüsü: PM'de 242 seçim çevresinde adaylar belirlendi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM'de belirlenen adayları açıkladı. Hatay'da Lütfü Savaş, Mersin'de Vahap Seçer, Eskişehir'de Ayşe Ünlüce'yi resmen duyuran Yücel, "Beşikçioğlu krizi" iddiasını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aday belirleme gündemiyle toplanan CHP MYK'nin üzerinde uzlaştığı isimlerin onaya sunulduğu PM toplantısı bitti. 

Gece yarısı kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, kesinleşen adayları açıkladı. 

Parti Meclisi toplantısı'nda 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini ifade eden Yücel, o isimleri paylaştı: "Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, mevcut Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar olarak belirlenmiştir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu olarak karar altına alınmıştır. Eskişehir'de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'e büyük hizmetler verdi. Eskişehir'e büyük katkı koydu ve Eskişehir’in bir marka şehri olması konusunda çok büyük hizmetleri oldu. Bugün PM’mizin almış olduğu kararla bu görevi, bu bayrağı, belediye başkan adayımız olarak Sayın Ayşe Ünlüce’ye devrediyor ve Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir'in Büyükşehir belediye başkan adayımız olduğunu sizlerle paylaşıyorum.

HATAY'DA LÜTFÜ SAVAŞ, MERSİN'DE VAHAP SEÇER

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, mevcut başkanımız Sayın Lütfü Savaş olarak belirlenmiştir. Yine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, bir kadın arkadaşımız, siyasette emeği olan başarılı bir arkadaşımız, geçmiş dönem milletvekilliğimizi yaptı; Sayın Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak belirlenmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza da yine tek partimize hem de Tekirdağ'a vermiş olduğu, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yücel'in açıkladığı diğer adaylar ise şöyle: 

- Afyon Belediyesi: Burcu Köksal

- Artvin Belediyesi: Bilgehan Erdem

- Bilecek Belediyesi: Melek Mızrak Subaşı

- Çankırı Belediyesi: İlhan Tekin

- Giresun Belediyesi: Fuat Köse 

- Kırklareli Belediyesi: Mehmet Siyam Kesimoğlu

- Kilis Belediyesi: Hakan Bilecan

- Niğde Belediyesi: Hulusi Özen

- Osmaniye Belediyesi: Serkan Karayiğit

- Sinop Belediyesi: Mehmet Gürbüz

- Tunceli Belediyesi: Ali Mustafa Çelik

- Uşak Belediyesi: Özkan Yalım

- Yalova Belediyesi: Mehmet Gürer

- Yozgat Belediyesi: Özkan Şengül

- Zonguldak Belediyesi: Tahsin Erdem

MEZİTLİ GERGİNLİĞİ

Yücel, PM salonunda tansiyonun yükseldiği tartışma için "Bizim herhangi bir gerginliğimiz yok. Parti Meclisi'miz gayet keyifli, demokratik bir ortamda gerçekleşti. Kararlarımız parti tüzüğümüze, parti geleneklerine uygun bir şekilde alındı. Mersin Milletvekilimiz Parti Meclisi salonuna girerek görüşünü ifade etmek istedi. Biz de uygun bir şekilde kendisini dışarı davet ettik. Olay bundan ibaret" dedi. 

BEŞİKÇİOĞLU ETİMESGUT ADAYI

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Sözcüsü Yücel, Erdal Beşikçioğlu'nin adaylığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'yla kriz çıkardığı iddialarına ise şöyle yanıt verdi: "Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte PM’de belirlediğimiz adaylarımız MYK’nin ve PM’nin süzgecinden geçilerek, örgütlerimizden görüşler alınarak belirlenmiş ve PM kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. PM kararıyla Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut adaylığına uygun görülmüştür."

BÖCEK'İN ADAYLIĞI NETLEŞMEDİ

Yücel, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Muhittin Böcek’in durumunun ileri bir tarihe ertelendiği söyleniyor. Neler söylersiniz?" sorusu üzerine de şöyle konuştu: "Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir kısım merkez ilçelerle beraber değerlendirilecek olduğundan PM’de gündeme alınmadı, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantısında gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok." (HABER MERKEZİ)