CHP'den kültür stratejisi: Siyaset kurumu, sanatın zenginliğinin farkında değil

CHP, 2021'de gerçekleştirdiği Kültür Sanat Çalıştayı’nın sonuç kitapçığını hazırladı. Kitapçığın önsözünde Kılıçdaroğlu'nun “Siyaset kurumu, kültür ve sanatın zenginliğinin farkında değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin, 8 Ekim 2021’de İstanbul’da gerçekleştirdiği Kültür Sanat Çalıştayı’nın sonuç kitapçığı hazırlandı. Kültür ve sanat dünyasının tüm alanlarından 127 kişinin katıldığı çalıştayda, tüm tarafların görüşleri derlenerek oluşturulan kitapçığa göre, CHP iktidarında anayasada “kültür hakkı”, temel haklar arasında yer alacak.

Kitapçıkta CHP iktidarında kültür alanında yapılacaklar şöyle sıralandı:

ANAYASAYA GİRECEK: Anayasadan başlayarak “kültür hakkını” temel haklar arasında kabul edeceğiz. Kültür Bakanlığı’nı tek başına bir bakanlık olarak yeniden örgütleyeceğiz.
 
KURUMLARA ÖZERKLİK: Kültür Bakanlığı’nın bünyesindeki sanat kurumlarının mali ve idari özerk yapılarına kavuşması için gerekli adımlar atılacak. Kültür ve sanatın tek tipleştirilmesine izin vermeyeceğiz, siyasetin gölgesinden kurtaracağız. Sanat kurumlarımızın kadro sıkıntıları çözülecek.
 
SANATÇILARA STATÜ: Bugün sanatçılar “sıfır noktası”nda yaşıyor. Geliri 2 bin liranın altında olan binlerce kültür sanat emekçisi var. Sanatçılara statülerini vereceğiz. Kültür sanat alanının her dalında çalışanların sağlık, emeklilik, işsizlik türünden sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alacağız. Sanat eğitimini yeniden planlayacağız.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)