CHP'den Sağlık Bakanı'na: O bebekler görevini yapmadığın için katledildi

CHP Sözcüsü Yücel, Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun 'yenidoğan çetesi' açıklamasına tepki gösterdi: Bu ülkede güvenecek tek bir kurum bile bırakmadınız...

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun "Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor" açıklamasına tepki gösterdi. 

Yücel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık skandallarından biri yaşanıyor. Bebekler para için öldürülüyor. Sağlık Bakanı çıkmış, hiç utanmadan 'Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor' diyor.

Kamuoyu meşgul ediliyor öyle mi? Be insafsız! Be vicdansız! Be insanlıktan nasibini almamış adam! O bebekler, sen ve senin gibiler görevinizi yapmadığınız için katledildi! Siz o bir damlacık bebeklerin canını, sağlığını korumanız gerekirken, başka işlerle meşguldünüz.

Önce İstanbul İl Sağlık Müdürüyken, sonra da bakan olunca tarikatlara makam ve mevki aramakla meşguldünüz. Kamu hastanelerini bitirmekle, sağlığı ticarileştirmekle, randevu sorununu büyütmekle, ilaç sıkıntısı yaratmakla meşguldünüz.

Bu ülkede güvenecek tek bir kurum bile bırakmadınız. Yitip giden hayatların hesabını hukuk önünde elbette bir gün vereceksiniz. O koltuğu "işgal" ettiğin her saniye için sana yazıklar olsun."

(HABER MERKEZİ)