CHP'li Adem: Ormanlarımız ve doğamız satılık değildir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem, ormanların turizm amaçlı kullanım adına tahsis edilmelerine olanak sağlayan yönetmeliğe ilişkin, "Bu yönetmelik, ormanlarımızı sermayaye teslim etme amacında" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Erhan Adem, Resmi Gazete'de yayımlanan ve ormanların turizm amaçlı kullanım için tahsis edilmelerinin önünü açan yönetmeliğe ilişkin açıklama yaptı. 

Adem, açıklamasında şöyle konuştu: "Bu yönetmelik değişikliği, ülkemizin geleceğini ve çocuklarımıza bırakmamız gereken doğal mirası hiçe sayan bir anlayışın ürünüdür. Orman alanlarının turizm yatırımlarına açılması, bu ülkenin doğal kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesinden başka bir şey değildir. Anayasa’nın 169. maddesi, ormanlarımızın korunmasını güvence altına alıyor. Anayasa’nın 169. maddesi açıkça ormanların korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtirken, bu düzenleme Anayasa’ya aykırıdır. 169. maddeye göre, Devlet, ormanların korunması ve genişletilmesi için gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür. Ancak bu yönetmelik, ormanlarımızı korumak yerine onları sermayeye teslim etme amacını taşımaktadır. Bu düzenlemeyi derhal geri çekin. Ormanlarımız, yeşilimiz, doğamız satılık değildir ve asla olmayacaktır."