CHP'li Adem uyardı: 'Önlem alınmazsa süt üreticisi kalmayacak'

Süt üreticilerinin piyasa koşullarından dolayı üretimi terk ettiğini kaydeden CHP'li Adem, "önlem alınmazsa hizmet verilecek üretici kalmayacak" dedi

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem süt üreticilerinin ekonomik nedenlerden dolayı çıkmaza girdiğini ifade ederek acil önlem alınmazsa süt üretecek üretci kalmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, süt üreticilerinin yaşadığı sorunlara ilişkin açıklama yaptı. ANKA'nın aktardığı habere göre; Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı konu hakkında uyardıklarını fakat önlem alınmadığını söyledi.

Adem, "Sayın Bakana süt üreticisinin perişan olduğunu, fabrikaların süt tozu üretemediğini, peynir satışlarının düştüğünü ve süt ineklerini bırakmak zorunda kaldıklarını söylemiştik. Ancak ne yazık ki sesimizi duymadı. Şimdi, AK Parti il başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a durumu iletmesiyle bu sorunun gündeme geleceğini söylüyorlar. Biz de kendisine günaydın diyoruz. Süt üreticisi için acilen önlem alınmazsa hizmet verilecek üretici kalmayacak ortada" sözlerini kullandı.

'SESİMİZİ DUYMADILAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu partisinin il başkanları toplantısında öğrendiğini kaydeden Adem, "Bu normal. Normal olmayan ise, il başkanları süt tozu krizini gündeme getirince konu Sayın Bakanın gündemine giriyor. Bizi dinlemiş olsaydı, kendisini uyarmıştık. Süt üreticisinin perişan olduğunu, fabrikaların süt tozu üretemediğini, peynir satışlarının azaldığını ve süt ineklerini kesmek zorunda kalabileceklerini söylemiştik. Ama ne yazık ki sesimizi duymadılar" diye konuştu.

CHP'li Adem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İl başkanlarının duyduğu şikâyetleri nasıl olur da bu ülkenin Tarım Bakanı duymaz? Bugüne kadar bu sorunun göz ardı edilmesi ne büyük bir ihmaldir. Çözüm net; Et ve Süt Kurumu süt alıp süt tozuna çevirip onun üzerinden ihracat yapabilir, piyasayı rahatlatabilir. Aksi takdirde Türkiye'de çiftçiler çok zor durumda kalacak, ineklerini kesecek ve sonra da süt üretimi bitecek. Bu krizi önleyin. Hem süt üreticisi rahat etsin, hem de süt üreten fabrikalar üretimlerine devam edebilsin."

(ANKA HABER AJANSI)