CHP'li Adem'den bakan yardımcısına 'ucuz ithalat' tepkisi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı'nın "Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?" sözlerine tepki gösteren CHP'li Erhan Adem, "Bu açıklama, tarım politikalarımızın ne denli başarısız olduğunun açıklıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı'nın "Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?" açıklamasına tepki gösterdi.

Adem, yaptığı yazılı açıklamada şunlara dikkat çekti:

"Bir yandan ülkedeki üretimin plansızlığından dert yanıp durumun vahametinden dem vuran Bakan Yardımcısı, diğer yandan tarım ürünleri ithalatına yeşil ışık yakarak 'Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?' diye soruyor. Bu açıklama, tarım politikalarımızın ne denli çelişkili ve başarısız olduğunun açık bir kanıtı niteliğinde. Bu tutarsız ve sorumsuz yaklaşımın bir an önce son bulması, ülkemizin tarım potansiyelini harekete geçirecek politikaların hayata geçirilmesi şart. Bu açıklamalar karşısında gerçekten de güler misin ağlar mısın şaşırıyor insan. Ancak bu tutarsız ve sorumsuz yaklaşımın bir an önce son bulması, ülkemizin tarım potansiyelini harekete geçirecek politikaların hayata geçirilmesi umuduyla...”

Etiketler erhan adem chp