CHP'li Adıgüzel: Covid-19 vaka sayısı sıfır olamaz

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında vaka sayılarının neredeyse sıfır olmasının teknik olarak mümkün olmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 salgının Türkiye’deki seyrini değerlendirdi. Adıgüzel, Türkiye'de tespit edilmediği için vaka sayısının sıfırlarda olduğunu söyledi. 

Adıgüzel, "Türkiye'nin grafiğine baktığımızda her nasılsa sayılar neredeyse sıfır gözükmektedir. Tabii bu durum teknik olarak mümkün değil. Türkiye'de yeterli test yapılmamaktadır. Vakalar tespit edilmediği için bu sayılar oluşmaktadır" dedi.

Türkiye'nin, Dünya Sağlık Örgütüne vaka bildirmeyen ülkeler listesinde yer aldığını belirten Adıgüzel uyarılarda bulundu:

"Turizm sezonu ve ekonomideki sıkıntılar, bu tabloyu görmezden gelen bir Sağlık Bakanı şüphesi uyandırıyor.  Dünya Sağlık Örgütü Türkiye, Ukrayna, Arjantin ve Kolombiya'yı kendisine vaka bildirmeyen ülkeler olarak listelemiştir. Önümüzdeki sonbaharda tekrar bir facia ile karşılaşmamak için bu konunun önemini şimdiden söylemek istedim.

Test sayılarını azalttıkları için, önlemleri azalttıkları için, aşılamayı azalttıkları için antikor seviyelerinde düşme olduğu için olabilir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nı uyarıyorum; proaktif olalım, önleyici olalım, öngören bir sağlık politikası izleyelim. Önümüzdeki sonbaharda bu durumun önünü alamayıp bir faciayla karşı karşıya kalmayalım." (HABER MERKEZİ)