CHP'li Ağbaba: Deprem bölgesinde mücbir sebep hali 2 yıl daha uzatılmalı

Maraş depremlerinin ardından bölgede durumun normalleşmediğine, sorunların devam ettiğine dikkat çeken CHP'li Veli Ağbaba mücbir sebep halinin en az 2 yıl daha uzatılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Maraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin en az 2 yıl daha uzatılmasını istedi.

AA'nın aktardığına göre, Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Maraş merkezli depremlerin üzerinden 19 ay geçtiğini hatırlatarak deprem bölgelerinde konut inşası, yerinde dönüşüm, rezerv alan ve iş yerlerinde sıkıntıların devam ettiğine dikkat çekti.

Malatya, Adıyaman, Hatay, Maraş, Antep'in İslahiye ve Nurdağı ilçesinde mükellefler için mücbir sebep halinin 31 Ağustos'ta sona ereceğini belirten Ağbaba, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in mücbir sebep halinin uzatılmayacağını duyurduğunu aktardı.

'EN AZ 2 YIL DAHA UZATILMALI'

Ağbaba, deprem bölgesinde hayatın normalleşmediğini vurgulayarak, "Mücbir sebep sona ererse ertelenen SGK borçları dağ gibi işverenlerin önüne çıkacak. Tüm deprem illerinde esnafın bunu ödemeye gücü yetmeyecek" diye konuştu.

Van depreminde mücbir sebep halinin 5 yıl sürdüğünü anlatan Ağbaba, büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını söyledi. Ağbaba, "Mücbir sebep halinin en az 2 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz. Şehirlerin tam olarak ayağa kalkabilmesi için buna ihtiyaç var" dedi.

Bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın anayasa değişikliğine dair açıklamalarını hatırlatması üzerine Ağbaba, "Biz anayasaya uymayan bir hareketle, siyasi partiyle anayasa yapmayız. Bu biraz gündem değiştirmeye yönelik çalışma. Anayasayı değiştirerek neyi çözeceksin? İşsizliği mi, yoksulluğu mu, enflasyonu mu çözeceksin? Türkiye'nin gerçek gündemiyle ilgili olmayan bir çalışma" yanıtını verdi.

(ANADOLU AJANSI)