CHP'li Akay: 'Esnaftan alınıp sermayeye aktarılması büyük bir sorun'

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin konuştu: "Sermayeye aktarılması büyük bir sorun"

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin konuştu. Akay, "Eski bakanların danışmanları ve onlarla illiyet bağı olan kişilerin kanunun avantaj sağladığı şirketlerde çalıştıklarını veya yatırım yaptıklarını görüyoruz. Kaynakların savurganca kullanılması ve israf edilmesi, ücretliden, işçiden, çiftçiden, esnaftan alınıp sermayeye aktarılması büyük bir sorun” sözleriyle tepki gösterdi.

Yasal takibe düşmüş tüketici kredilerine dikkat çeken Akay, “Tüketici kredisi kullanan yurttaşlarımız çok büyük sıkıntı içerisinde. Kullanılan kredilerin büyük bir bölümü yasal takibe intikal etmiş durumda. BDDK verilerine göre derlediğimiz bu tabloda, kullanılan ve takibe düşen kredilerin illere göre oranı var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile deprem bölgesindeki illerimizde kullanılan kredileri yurttaşlarımız ödeyemez hale gelmiş. Sorun çok büyük. Bir taraftan da faiz artırımları yapıyorsunuz, özellikle esnaflar bu konuda çok büyük mağduriyetler yaşamışlardı" dedi.