CHP'li Akkuş İlgezdi: Deprem bölgesinde eğitim, sorumsuz yöneticiler sebebiyle zorluklarla başlayacak

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 19 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde öğrencilerin eğitimine çadır ve konteynerlerde devam ettiğini söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yarın başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim yılı dolayısıyla deprem bölgesindeki okullarla ilgili depremin üstünden 19 ay geçmesine rağmen öğrencilerin çadır ve konteynerlerde eğitime devam edeceğini belirtti.

Gamze Akkuş İlgezdi, şunları kaydetti:

"Eğitim-İş raporuna göre, Kahramanmaraş’ta 10 konteyner okulda derslik sayısı 142, konteyner okullardaki öğrenci sayısı ise 4 bin 562. 25 konteyner kent var ve burada 3 bin 361 öğrenci kendi imkanları ile eğitim- öğretim faaliyetlerine erişim sağlıyor.

Deprem bölgesindeki öğrenci ve eğitimcilerin bir diğer sorunu da eğitim materyallerinin olmaması. Tüyü bitmemiş yetimden vergi alan iktidar, milletimizin alın teri olan paraları evlatlarımızın sağlıklı eğitim görmesi için harcamayıp, vergi kaçakçısı, sermayeseverlere harcıyor. Okullarda dersler için araç gereç olmadığı için öğrenme biçimlerini desteklenemiyor, öğretmenler çaresiz. Deprem bölgesinde hayat normale döndü algısı büyük bir yalan. Bazı okulların yapımı için ihale dahi açılmadı, öğrenciler ulaşım sorunu yaşıyor, okul yok, yeterli konteyner okul bile yok, eğitim için gerekli materyal yok, AKP iktidarında da vicdan yok.”